Přejít k hlavnímu obsahu

Představení účastníků Vodafone MČR v CS:GO: Navážou ENTERPRISE na úspěch ze Sazka eLEAGUE?

9. 11. 2020 | 10:29 Counter-Strike 2
V rámci představování účastníků Vodafone MČR 2020 v CS:GO už se pomalu dostáváme do finiše, tentokrát přichází na řadu tým číslo tři. ENTEPRISE esports jsou jedním z nováčků domácí scény, na jejich ambicích to ale podobně jako řady jiných neubírá. Říjen se jim totiž opravdu vydařil a pokud naváží na svou formu, nebo ji ještě zlepší, tak se s nimi musí na MČR počítat v boji o medaile.
MČR 2020
MČR 2020

V letošní sezóně se na domácí esportové scéně vyrojilo několik vysoce ambiciózních organizací a ENTERPRISE esports jsou právě jednou z nich. První polovina roku byla pouze o CS:GO, které je sice stále tím hlavním pilířem, dnes již ale ENTERPRISE reprezentují hráči v mnoha titulech. Díky tomu byli v podstatě jediní, kteří o postup na obě Mistrovství ČR aspirovali ve všech čtyřech podporovaných hrách. Hearthstone ale nakonec ve výčtu chybí.

ENTERPRISE esports

  •  Česká republika Matěj 'twist' Petráš
  •  Slovensko Dávid 'xperrience' Červenec
  •  Česká republika David 'forsyy' Bílý
  •  Slovensko Lukáš 'LucasP' Pócsik
  •  Slovensko Tomáš 'system' Zemko
  •  Slovensko Róbert 'mgnt' Zemko – trenér

Příběh sestavy začal pod názvem Coronavirus, jak se tým v čele s twistem na začátku sezóny kvalifikoval do 1. Tipsport COOL ligy. Pro působení v lize ale bylo potřeba hrát pod nějakou organizací, a v tu dobu byl ve hře dokonce i scénář, že to vzdají a nechají slot propadnout. Na poslední chvíli se však hráči domluvili s tradiční organizací Gunrunners.AOC, a z podceňovaného celku, který spoléhá především na individuality, se postupem času stával skutečný tým. K tomuto faktu přispěl i dubnový ban azaka na portále FACEIT, kvůli kterému jej museli GRS propustit. Na jeho místo totiž přišel LucasP, který týmu dodal patřičné zkušenosti. Negativní situace se jim ale nevyhnuly ani posléze, protože Dytor tým opustil uprostřed série o bronz v 1. Tipsport COOL lize. Místo toho pro změnu přišel mladý střelec system, za kterým v závěru sezóně přišel i jeho starší bratr mgnt. To už se však psala kapitola, kdy se twist a spol. nechali od letní části sezóny zlanařit organizací ENTERPRISE esports.

Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Jádro dnešního týmu ENTERPRISE se v obou splitech 1. Tipsport COOL ligy umístilo na čtvrté příčce, což v součtu vytvořilo třetí nejvyšší bodovou hodnotu napříč všemi týmy. Moc dobře si ale uvědomovali, že to ani zdaleka nemusí stačit, takže v průběhu sezóny celkem šestnáctkrát zaznamenali bodový úspěch na jednom z týdenních turnajů či finále série. Nejúspěšnější z tohoto pohledu byla květnová série, kdy vyhráli jeden klasický turnaj a vedle něj ovládli i finále. V červenci a v srpnu bodovali dokonce osmkrát v řadě, mezi čímž byla i druhá výhra MČR One Night Standu. O jejich postupu na MČR tak bylo jasno, i kdyby nezvládli letní Tipsport COOL ligu.

Jak už jsme psali výše, tak tým, dnes hrající jako ENTERPRISE, vznikl jako mix hlavně pro zábavu a svůj skutečný potenciál začal objevovat až v průběhu sezóny. Nejlépe o tomto svědčí porovnání výsledků v jarním a podzimní splitu Sazka eLEAGUE, kde v říjnu neuvěřitelně zlepšili jarní 8. místo na stříbrnou medaili. Na Mistrovství Slovenska sice urvali pouze bronz, ale dá se jednoznačně říct, že jejich forma má vzrůstající tendenci. Velkou prověrkou ale bude samotná skupinová fáze. Jasně, se SINNERS i přes nepříznivou bilanci 0:9 na mapy dokázali hrát ve finále Sazka eLEAGUE vyrovnanou partii, Entropiq naopak potkali jen jednou a podlehli jim 0:2. Největší historii mají se Sampi.Tipsport, se kterými v základních částech letních lig uhráli v září dvě remízy, následně s nimi prohráli v národní kvalifikaci CEE Champions i v zápase o třetí místo Tipsport COOL ligy, ale současně výhrou proti nim odstartovali fenomenální jízdu Sazka eLEAGUE. Měsíc přípravy tak bude opravdu důležitý.

ENTERPRISE esports jsou v současnosti týmovější, než kdy předtím, současně jsou ale nadále závislí na individuálních výkonech. V čele týmu stojí hvězdné duo twist, forsyy, kde především druhý jmenovaný může na MČR potvrdit, že patří k nejužší domácí odstřelovačské špičce. Ve finále Sazka eLEAGUE naopak nejvíce nestačil tempu hry system, který potenciálu má na rozdávání, ale před vrcholem sezóny si musí máknout na 120 procent. Jako tým se ENTERPRISE většinu času prezentují jednoduchou, ale účinnou hrou, na kterou se těžko připravuje. Těžko soudit, jak se jejich taktická připravenost promění v měsíční pauze před MČR, mrzet je však musí to, že přišli o své momentum, které získali. I přesto je ale jisté, že se na jejich hru určitě můžete těšit!

Poznej tým: Rychlý rozstřel v podání mgnt

Největší týmová přednost: Firepower.

Kdo bude mít nejlepší formu: Všetci.

Na čem před MČR nejvíce pracujeme: Map pool.

Proč by fanoušci měli fandit právě nám: Lebo sme underdog.

Co říkám na los skupin (1-5 jako ve škole): 4.

Na koho ze soupeřů se nejvíce těšíme: Tešíme sa na každý zápas, snáď ich bude čo najviac.

Kdo si na MČR rozdělí jaké medaile: 1. SINNERS, 2. ENTERPRISE, 3. Eclot Gaming.

MČR merch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.