Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq po sérii o 97 kolech porážejí ENTERPRISE esports

20. 11. 2020 | 18:52 Counter-Strike 2
Entropiq a ENTERPRISE esports mají ambice vysoké, ale své úvodní duely nezvládli. Ve svém druhém zápase se tak ocitli nad propastí, což přineslo tuhý boj již na první mapě. Tam jsme se dostali do prodloužení, které zvládli Entropiq, stejnou minci ale následně oplatili ENTERPRISE. Koncovka byla napínavá i na Nuke, ale dále v turnaji jdou Entropiq.
Entropiq vs. ENTERPRISE esports
Entropiq vs. ENTERPRISE esports

Sérii otevřela mapa Dust 2, kde Entropiq o den dříve trápili samotné SINNERS. Do zápasu ale lépe vstoupili ENTERPRISE, když v prvním kole podrželi Béčko. Po třech dalších bodech se ale ozvali Entropiq, kteří začali otevírat mapu na různých místech a problém neměli s útokem na ani jedno položiště. Za stavu 7:4 pro EIQ ale chtěl dodat motivaci spoluhráčům z ENTERPRISE lucasp parádně zahraným 1v3 clutchem. Entropiq ale byli připraveni na útok dokonale a zvedli náskok na rozdíl čtyř bodů. V posledním kole sice zariskovali koupením pěti AWP a rychlopalek, což potrestal především twist, ale vedení 9:6 bylo solidním základem pro druhou polovinu.

Sílu v pistolkách potvrdili ENTERPRISE esports také ve druhé polovině, když lucas a system dokonce vystříleli šestnácté kolo bez ztráty hráče. Tempo druhé poloviny však bylo hodně ovlivněné tím, že si týmy následně začaly vyměňovat force buye. Zajímavé bylo především hned druhé kolo, kdy capseN se scoutem napálil nejprve wallbang, a poté i kill přes smoke. Dočkali jsme se i jednoho kola, kde přežilo všech deset hráčů, ale i nadále to bylo jako na houpačce. Dvěma povedenými retaky se Entropiq dostali do vedení 15:12, ale vytříbeným střeleckým umem to ENTERPRISE dotáhli do prodloužení. Entropiq tak museli předvést mentální odolnost, což potvrdili dvěma body za obranu. Zbývající dva body za útok poté přidala afterplant koncovka, kde se blýskl leckr.

Druhou mapou byl Overpass, který si zvolili ENTERPRISE, když na něm ve čtvrtek uspěli. Vysokou kvalitu i ve druhém případě této série potvrdili v úvodních kolech, ačkoliv první dvě rozhodovala 1v1 situace. Čtvrté kolo pro změnu rozhodl capseNův nešťastný miss, zatímco leckr po 3 killech s Deagle v kole pátém nestihl před koncem časomíry utéct poslednímu hráči. První bod pro Entropiq zařídil daxen, kterému se za první stranu dařilo nejvíce. Na druhé straně ale stejně jako na první mapě řádil lucasp spolu s twistem. Entropiq zvládli ve zbytku první strany ještě několik kol díky agresivním pickům a z vedení 8:1 pro ENTERPRISE bylo najednou jen 9:6.

Na úvod druhé strany měli Entropiq jednoduché kolo, protože ENTERPRISE stejně jako včera nehráli Béčko. Po dvou následujících bodech sebral další daxen díky vystřílené 2v3 situaci, a Entropiq se poprvé na Overpassu dostali do vedení. Body se začaly přelévat ze strany na stranu a rozdíl nikdy nebyl větší než dva body, tedy do chvíle, než HONES zachránil 2v1 situaci včasnou otočkou proti forsyymu, který šel oběma do zad. To se psal stav 15:12, ale i na této mapě se opakoval stejný scénář. ENTERPRISE po třech bodech na závěr základní hrací doby pokračovali ve své jízdě i v prodloužení, kde nechtěli dopustit totéž, co na Dustu 2. Úderné trio ENTERPRISE pálilo ostrými a za obranu to znamenalo tři body v řadě. Po dotažené výhře 19:16 se tak šlo na rozhodující Nuke.

Také na třetí mapě se do pistolek lépe opřeli hráči ENTERPRISE esports, které si tentokrát podmanili lucasp a forsyy. Po následném eku pro plant se ale rozjeli Entropiq, což potvrdil capseN zvládnutým 1v3 clutchem. Entropiq měli v oblibě především útoky na B, na druhé straně si ENTERPRISE pro změnu oblíbili taser, kterým dali hned dva killy. Po druhém z nich vyhráli své poslední okolo, od stavu 4:4 ale Entropiq zaznamenali sedm bodů v řadě. Začalo jim být jedno, kam chodili, ale soupeři se nedařilo vůbec nic, ani když si kola otevírali.

Změna stran znamenala starou známou písničku, a to vyhrané pistolky, kdy system vyhrál 1v3 clutch a vykřesal naději na obrat. Následný force buy sice Entropiq vyšel, ale po něm ENTERPRISE začali provádět jeden útok za druhým, kdy capseN musel dokonce třikrát v řadě schovávat AWP před hladovými soupeři. Rozdíl byl už pouze tři body, ale za stavu 13:10 pro Entropiq se podařilo daxenovi dát dva důležité killy při obraně A site, což leckr zakončil 1v1 clutchem s reakcí pro fanoušky. Následné kolo vysekal na rampě capseN a vše uzavřela demolice na A. Entropiq taky nyní čeká oddechnutí a v pozdních večerních hodinách vyzvou Sampi.Tipsport o postup.

Entropiq vs. ENTERPRISE esports
Štítky: MČR, Entropiq, ENTERPRISE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.