Přejít k hlavnímu obsahu

Power Rankings Vodafone MČR v PUBG: Kdo jsou podle komentátorů největší favorité?

24. 11. 2020 | 17:21 PUBG: Battlegrounds
Už od pátku do neděle se uskuteční Vodafone MČR v PUBG a na programu je rovnou 24 her, během kterých čtveřice budou bojovat o místo na domácím trůnu. Komentátoři se vesměs shodli na nejlepší šestici týmů, které to jsou?
Power Rankings MČR PUBG
Power Rankings MČR PUBG

Do hlasování se zapojili komentátoři letošního ročníku, jmenovitě: PiXeL1K, spajKK, huhy a shadye. Asi není překvapením, že všichni čtyři favorizují Entropiq na celkové vítězství, ale každý ještě přidal komentář k jednomu z týmů, který se podle něj vyplatí sledovat. Pro zkušenou čtyřku by bylo velkým zklamáním, pokud by titul získat nedokázali. Hawki, Double a RedgieBeardo totiž pozvedli pohár v loňském roce a letos spolu s Nowikkem dominovali na CZSK scéně.

Proč spajKK věří Entropiq?

Vybírám si Entropiq, tým, který je pro mě momentálně nejlepším týmem na CZ/SK scéně, ať už svým působením na naší, tak zahraniční scéně. Budu rád překvapen, pokud samotné MČR nevyhrají, ale už jen tím, jak dlouho spolu kluci hrají, každého z nich znám osobně a vím, že do toho dávají maximum. Individuálně, i týmově, za mě jeden z týmu, který bys měl sledovat, protože jejich PUBG tě bude bavit!

Druhé místo v power rankings s přehledem obsadili Inside Games, kteří jsou vnímáni jako tým, který by měl dosáhnout minimálně na medailovou pozici. V ideálním případě by se jim však mohl povést i zisk celkového vítězství. Potrápit mohou i další týmy v pořadí, v čele s Vikingekrig Esports, dále Eclot Gaming a top šestku pak dotváří ENTERPRISE společně s Fadee Gaming.

PUBG Power Rankings

Přemek "huhy" Malina se těší na sledování vikingské skvadry:

Minimálně 9 z 10 členů komunity (v průměru) bude mít jako favorita Entropiq, takže ti nejsou ani tak tím, koho sledovat, protože je ani přehlédnout nepůjde. Z řad největších konkurentů se hodně těším na sympatickou sestavu Inside Games, kde zkušenosti KnorkiSe mohou být X-faktorem. Zajímavou dynamiku nabízí Eclot Gaming, kteří jsou za mě zajímavým mixem díky tomu, že hráčům ze širší špičky tohle složení náramně sedlo.

Zapomínat ale nechci ani na Vikingy, kteří nabízí víceméně všechno, a o to nebezpečnější jsou od příchodu Senikse. Jasně, je to sice PUBG, ale šampion podle mě i tak určitě vzejde z tohoto kvarteta. Fanoušci se však mohou těšit i na další týmy díky jednotlivcům, ze kterých zmíním například FADEE, kde se v dobrém světle určitě ukážou dva rakeťáci FreeKill s Libuskou.

Právě u Inside Games a Vikingekrig rozhodovaly hlavně dlouhodobé výsledky, ale jak jsme se několikrát přesvědčili, u PUBG jsou předturnajové predikce velmi často neúspěšné. To je dané z části vlivem náhodného faktoru hry a také rozlišnými silnými stránkami jednotlivých týmů. 

PUBG MČR 2020

Proč se PiXeL1K těší na sledování týmu Eclot Gaming?

Sestava hrající pod organizací Eclot Gaming (Grendys, Tixi, Majkl a luckyBunny) se složila až v druhé polovině MČR kvalifikace, ale i přes to se jim podařilo celkově skončit na 8. místě. Díky konzistentním výsledkům se drží na většině turnajů v TOP5 a tak uvidíme, zda-li se Eclotu podaří na nejdůležitějším turnaji v roce dosáhnout na medaili či rovnou na titul mistra České republiky.

Shadye se na MČR těší právě kvůli těžké předvídatelnosti jednotlivých týmů:

Očekávám, že jeden tým z mé TOP 5 prostě krutě selže na variaci a zároveň mu jednoduše nesednou zrovna tyto důležité herní dny. Na druhou stranu zase očekávám, že se jeden z týmů v druhé polovině celkové TOP16 probudí a mile překvapí pěknou výslednou pozicí v celém finále MČR 2020.

Každý z komentátorů měl za úkol sestavit svou nejlepší osmičku, ale do výběru se nedostaly všechny celky. Zbylé týmy s bodovým ziskem totiž byly vždy zvoleny jen jedním nebo dvěma členy hlasovacího týmu. Potrápit soupeře by ale mohli například Infactus Gaming, Gifted Gaming, Sazka.BRUTE či Team Universe.

MČR merch
Štítky: MČR, Power Rankings