Přejít k hlavnímu obsahu

Americká kongresmanka vybrala při streamování Among Us 200 tisíc dolarů na podporu potřebným

30. 11. 2020 | 08:00 Všechny hry
Americká kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortez vybrala díky streamování oblíbené hry na Twitchi více než 200 tisíc dolarů. Twitch komunitě je za příspěvky velmi vděčná a slibuje, že brzy přibudou další streamy.
AOC
AOC

Ocasio-Cortez Among Us již v minulosti Among Us streamovala. Jednalo se o její vůbec první stream, kdy se k ní přidala oblíbená streamerka Pokimane a další celebrity. Nyní rekord z prvního streamu sice nepřekonala, ale i tak peak sledujících dosáhl úctyhodných 104 tisíc fanoušků. V den vysílání šlo o vůbec nejsledovanější stream na Twitchi. 

Kongresmanka nehrála sama, připojil se k ní Jagmeet Singh, leader kanadské Nové demokratické strany (New Democratic Party) a HasanAbi, streamer a politický komentátor. K nim se přidala ještě další známá jména, mezi nimi třeba Disguised Toast, Myth, Spedicey a dokonce i Félix „xQc“ Lengyel, který se na platformu vrátil teprve nedávno po banu

Minulý stream měl motivovat mladé voliče, aby se zapojili do prezidentských voleb. Podobně také tento stream se nekonal „jen tak“. Ocasio-Cortez využila stream, aby vybrala peníze pro místní potravinové banky, právní pomoc a komunitní podpůrné organizace. 

 

„Tento týden některé rodiny slaví Den díkůvzdání, jiní čelí nejistotě v oblasti stravování a bydlení na úrovních, které nenastaly od Velké hospodářské krize. Váš příspěvek přímo podpoří toto rozhodující úsilí v okamžiku, kdy je nejvíce potřeba,“ uvedla kongresmanka. 

Během následujících pár hodin se vybralo více než 200 tisíc dolarů. „Zvládli jsme to! 200 tisíc dolarů vybráno během jednoho živého streamu (z rozmaru!) na obranu proti vystěhování, na potraviny a další. Tohle představuje tak velký rozdíl pro ty, kdo to právě teď nejvíce potřebují.“ 

Političku štědrost komunity tak dojala, že slíbila další stream, jak jen to bude možné. Dokonce vtípkovala o tom, že by se k Hasanovi brzy mohl přidat Bernie Sanders, americký politik, který v roce 2016 kandidoval na prezidenta USA. Kandidatury se ale vzdal ve prospěch Hilary Clintonové. Kongresmenka prohlásila, že by si Among Us zahrál velmi rád, ale technologie by pro něj mohla být až příliš, takže raději doporučila společenskou hru Backgammon.   

Ačkoliv prohlášení o Berniem Sandersovi byl s největší pravděpodobností vtip, je tu šance, že se v jejím příštím streamu objeví nějaká známá politická tvář. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Among Us