Přejít k hlavnímu obsahu

Podle ambasadorky Pokémonů jsou Pokémoni jeden z nejsložitějších esportů

15. 12. 2020 | 11:00 Všechny hry
Rosemary „Nekkra“ Kelley, ambasadorka Pokémonů, se vyjádřila k esportům. Podle ní jsou pokémoni jedni z nejtěžších, co se esportů týče. Souhlasíte s tímto názorem?
Nekkra
Nekkra

Pokud jste se za poslední dva roky věnovali hraní Pokémonů, máte velkou šanci, že jste Rosemary „Nekkru“ Kelley viděli buď hostovat zápasy, nebo je vytvářet. Ve svých 26 letech se totiž stala hlavní tváří známé hry Pokémon, aby zvýraznila popularitu hry. Co na hře obdivuje je především její složitost. Jedná se o strategickou hru, která se v mnoha ohledech chová jako 4D šachy či poker. Vždy je zde nějaká pravděpodobnost, že hru vyhrajete, ta se ale mění dle rozhodnutí, které během hry uděláte. Každý tah může přinést úspěch, ale i neúspěch v průběhu hry. Musíte si pamatovat, jaký útok bude efektivní v daný moment, jakou obranu zvolit, jaké postavení si vybrat. Jsou to maličkosti, které si ale o hře musíte pamatovat a právě z tohoto důvodu Nekkru hru řadí mezi nejkomplikovanější esporty.

Ačkoliv pandemie COVID-19 obrátila svět vzhůru nohama, Nekkru a její tým přesto vymysleli, jak přinést zážitky ze světa Pokémonů i online. Jak se ale Nekkru vyjádřila v rozhovoru, živě před publikem se cítí mnohem lépe, než online. Její velké přání je, aby se svět vrátil do normálu a ona mohla čerpat svoji energii před publikem, kde do toho dá všechno a může se těšit na to, až bude moci všechny fanoušky Pokémonů povzbudit.

Její pozice ambasadorky pokémonů ale nepřišla z ničeho nic. Už v letech 2014 a 2016 byla profesionální hráčkou Pokémon VGC a během té doby dokonce stála za mikrofonem a vytvářela zábavu v regionech. Tohle byl pro ní přesně ten zážitek, který ji nasměroval na cestu Pokémonů na plný úvazek. Nejvýznamnější tváří pokémonů se ale stala až v roce 2019, kdy Overwatch a Hearthstone zahájil casting. Od této chvíle si řekla, že musí popularitu pokémonů vzít do vlastních rukou a začala vytvářet akce a turnaje po celém světě. Začala mistrovstvím světa ve Washingtonu DC a pokračovala až na mezinárodní mistrovství Oceánie začátkem tohoto roku. 

Zdroj: www.ginx.tv
Štítky: Pokémon