Přejít k hlavnímu obsahu

Opoždený apríl? Ne, herní konzole od KFC se stává realitou, nabídne 240 FPS, 4K a troubu na kuřata

23. 12. 2020 | 11:41 Všechny hry
Když před časem KFC odhalilo svou vlastní herní konzoli, většina hráčů se nad tímto povedeným vtípkem dobře zasmála. Jenže jak se ukázalo, o vtip se ve skutečnosti nejedná. KFConsole jde opravdu do prodeje.
KFConsole
KFConsole

KFC svou herní konzoli poprvé představilo již před půl rokem, krátce poté, co Sony představilo svůj PlayStation páté generace. V té době vše vypadalo jako povedený vtip, o to více překvapující je, že teď se KFConsole stává realitou. 

Herní systém, na kterém KFC spolupracovalo se značkami jako Cooler Master, Asus nebo Seagate, se kromě špičkové výbavy pyšní hlavně speciálním šuplíkem nazvaným Chicken Chamber, který slouží k ohřívání kuřat. Ano, čtete správně, během hraní vám vaše kuře z KFC zůstane dokonale teplé stejně, jako když jste si jej koupili. Ohřev kuřete zajišťuje teplo, které vydávají samotné komponenty konzole.

Nová herní konzole od KFC nabídne i šuplík pro ohřev kuřete
Nová herní konzole od KFC nabídne i šuplík pro ohřev kuřete
Zdroj: KFC

Hráče samozřejmě bude nejvíce zajímat právě hardware. Srdcem celého systému je procesor Intel Nuc 9 Extreme, který doplní grafická karta Nvidia RTX od Asusu. Zastarání karty se nemusíte vůbec bát, je totiž vyměnitelná. Dostatek úložiště nabídne rychlá NVMe SSD od Seagate s kapacitou 1TB. Vše je zabaleno do krásné bedny na míru od společnosti Cooler Master.

KFConsole by tak měla nabídnout dostatek výkonu pro hraní ve 4K nebo 240 FPS, užijí si tak i ti úplně nejnáročnější hráči. Nechybí samozřejmě ani podpora virtuální reality nebo ray-tracingu

Cenu ani dostupnost tohoto zajímavého pokusu zatím KFC Gaming neoznámilo, vzhledem k použitým komponentům se nedá očekávat, že by se cena vůbec přiblížila konkurentům od Sony a Microsoftu.

Štítky: KFC
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.