Přejít k hlavnímu obsahu

Jedna z největších legend se loučí. GeT_RiGhT končí s Counter-Strikem a přechází na VALORANT

27. 12. 2020 | 13:23 Counter-Strike 2
Ve světě CS:GO není mnoho větších legend než je GeT_RiGhT. Éra v Ninjas in Pyjamas je sice už nějaký čas u konce, nyní však pro jeho fanoušky přichází ještě větší rána. Třicetiletý Švéd oficiálně přechází na jinou hru.
GeT_RiGhT
GeT_RiGhT

Když v roce 2012 vyšlo CS:GO, Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund patřil mezi první CS 1.6 hráče, kteří na nový titul přešli. Díky tomu získali výhodu a dokázali ji zúročit dokonale, když zaznamenali neuvěřitelný run 87 vyhraných map v LAN prostředí v řadě. Na scéně nebyl větší pojem než Ninjas in Pyjamas, kteří první CS:GO éru ovládli se vším všudy. Samotný GeT_RiGhT byl dokonce dvakrát zvolen nejlepším hráčem roku, takže není pochyb, že on patřil mezi hlavní strůjce těchto úspěchů.

Pohádka se však začala postupně rozpadat a NiP opakovaně hledali ideální složení, protože už absentovali i na turnajích nejvyšší kategorie Major. Ikonická pětka byla historií, což bylo zpečetěno přesunem legend pod křídla Dignitas. Ani tam ale nepřišlo znovuzrození a v současném složení zůstávají pouze f0rest a friberg. Aktuálně přitom jde o světový tým číslo #37, což samo o sobě není zas tak hrozné. Na tyto příčky se však Dignitas vrátili poté, co byl GeT_RiGhT v září posazen na lavičku.

Jedna z největších postav historie vždy odevzdala hře všechno, vždyť si jen vzpomeňte na moment, když se naposledy postavil na světovou stage a svůj závěrečný rozhovor přímo na pódiu obrečel.

Více než tři měsíce se nic nedělo, ale až během prosince začal GeT_RiGhT na svém Twitteru naznačovat velké oznámení. To přišlo na svatého Štěpána, kdy vydal video, které ukazuje jasnou cestu. Podobně jako Hiko, Nitr0 či ANGE1 se švédská legenda přesouvá na úplně jiný titul. Jeho novou doménou bude VALORANT, ambiciózní titul od Riot Game a největší konkurent CS:GO. Více informací zatím známých není, ale GeT_RiGhT musí být o svém rozhodnutí jasně přesvědčen, protože tím, jaký je člověk a hráč, by přechod jinak nedával smysl. Třeba mu právě tohle dodá další krev do žil a opět jej uvidíme bojovat o prestižní trofeje. Na VALORANT scéně totiž aktuálně probíhají změny před tím, než vypukne nová sezóna. Lepší čas na přechod si tak Švéd nemohl vybrat.

Štítky: GeT_RiGhT
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.