Přejít k hlavnímu obsahu

Studie: Teenageři kradou peníze rodičům na nákup loot boxů

30. 12. 2020 | 18:26 Všechny hry
Organizace Gambling Health Alliance (GHA) prozradila výsledky jejich zajímavé studie. Až 15 % mladých hráčů ve Velké Británii "ukradlo" peníze od svých rodičů na nákup loot boxů.
Mladistvý hazard
Mladistvý hazard

Britská organizace GHA odhalila, že přibližně 15 % (tzn. každý 6. hráč) mladých hráčů si ve Velké Británii kupuje loot boxy ve hrách za peníze rodičů, které si bez dovolení vezmou. Odhadem použilo k dokončení transakce kreditní kartu svých rodičů až 11 % hráčů. Organizace dále varuje a vyzývá rodiče, aby omezili jejich dětem nákup videoher s obsahem loot boxů, jelikož mohou vést k projevování závislosti na hazardních hrách. Tři rodiny musely dokonce převést hypotéku, aby pokryly nákup loot boxů pro své děti. Každý čtvrtý korespondent utratil v průměru přes 100 liber.

Mladí hráči také uvedli, že loot boxy kupovali hlavně kvůli výhodám, které díky jejich obsahu měli. Ve většině případů jim to pomáhalo a ulehčovalo jejich soutěžení proti ostatním hráčům. Jsou to hry ve stylu "pay to win", kdy poslané peníze mohou urychlit postup a umožní hráčovi být o level výš nad svými neplatícími protihráči.

Největší odhalení které GHA poskytlo bylo, že 91 % mladých lidí, kteří odpověděli na průzkum, souhlasilo, že hry s možností nakupování loot boxů by měly být klasifikovány jako forma hazardních her. Téměř polovina souhlasila, že nakupování loot boxů by v jejich věku mohlo vést ke zvýšení hazardního smyslu a měli by nutkání utrácet mnohem více peněz.

Štítky: hazard, loot boxy