Přejít k hlavnímu obsahu

Student si na školu vydělal prodejem Pokémon kartiček za 80 000 dolarů

7. 1. 2021 | 17:45 Všechny hry
V roce 2016 Caleb King nakoupil pokémon karty v hodnotě 4 000 dolarů, následně je o 4 roky později prodal za cenu několikanásobně vyšší. Může si díky tomu dovolit školné na studium ortopedické chirurgie.
Pokémoni
Pokémoni

Vysokoškolák Caleb King odhalil, jak si vydělává na svoje studium. V roce 2016 si koupil balíčky karet pokémonů v hodnotě 4 000 dolarů, které v roce 2020 prodal za zhruba 80 000 dolarů. Prozradil také, že neprodal zdaleka vše. V záloze má ještě množství dalších karet, mezi kterými je například jedna velmi žádaná a drahá verze Pikachu, která se odhaduje na minimální cenu 9 000 dolarů.

Podle Kingových slov sběratelé platí i klidně dvojnásobky hodnoty, jen aby určité karty získali, je to prý až nesmysl, jaké částky mu za karty nabízeli. Jeho vzácná verze Pikachu ale není jediná, která mu může vydělat pěkný balík, v záloze má prý karty za zhruba 50 000 dolarů, přičemž všechny jeho výdělky budou financovat jeho studium. King se chce stát ortopedickým chirurgem a chce si svůj sen splnit za každou cenu.

Caleba od tohoto kroku na začátku všichni odrazovali, především jeho rodiče, kteří v nakupování kartiček pokémonů neviděli potenciál a divili se, že za takový "nesmysl" utrácí takové částky. Caleb ale jejich slova bral na lehkou váhu, a to se mu, jak je vidět, vyplatilo. Velký podíl na tom má především Twitch. Známí streameři, jako například Sodapoppin, totiž tyto kartičky nakupovali a otevírali ve velkém spolu s chatem v živém vysílání. Sběratelé díky tomu znovu našli smysl ve sbírání a doplňování své kolekce.
 

Zdroj: www.ginx.tv
Štítky: Pokémon