Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: AJTT (#8)

20. 1. 2021 | 15:30 Counter-Strike 2
Rok započal v nových BRUTE, zakončil ho stříbrem na Vodafone MČR v dresu Entropiq. Osmé místo letošní ankety TOP 10 CZSK obsadil Filip "AJTT" Dolenský.
AJTT
AJTT
Zdroj: Zdroj

Celý rok začal proměněný tým BRUTE s velkým očekáváním, honosným představením a sebevědomými vyjádřeními. Pak ale přišel koronavirus, spousta interních problémů, kolísavé výsledky a najednou se AJTT ocitl v týmu bez profesionálního zázemí, který hrál pouze druhou Tipsport COOL ligu a v Sazka eLEAGUE obsadil páté místo. AJTT měl nakročeno i do konkurenčních Sampi, ale nakonec se složil nový ambiciózní projekt, který následně zamířil pod křídla Entropiq. Naskočit do rozběhlé sezóny nebylo jednoduché, ale nakonec Entropiq dokázal vyhrát Polish Esport Cup a co víc, skončit na druhém místě na Vodafone MČR.


Jak bys krátce zhodnotil svou loňskou sezónu?

První půlka minulé sezony nebyla podle mých představ, ale tak to občas v esportu bývá. Po vstupu do Entropiq jsem si zbytek sezóny hodně užil a zakončení druhým místem na MČR bylo uspokojující.

Rok jsi započal pokračováním v týmu BRUTE. Jaké sis kladl cíle do roku 2020?

Díky dobrým podmínkám jsem zde dostal svoji první příležitost se stát profesionálním hráčem. Náš hlavní cíl byl dostat se do ESEA Advanced ligy, což se také podařilo a být kvalitním týmem na CZ/SK.

Na nové BRUTE byly najednou kladeny daleko větší nároky. Vnímal jsi nějak tlak, který se s nepříznivými výkony jistě stupňoval?

Samozřejmě, že pokud se začínají investovat do týmů nemalé částky, tak pak vedení očekává výsledky a fungování týmu na výbornou. Upřímně jsem tlak cítil hned na začátku, když jsem byl párkrát v televizi a ostatních médiích na různé rozhovory. V té době se ještě ani moc nevědělo, jak nám to bude fungovat na serveru. Start se vůbec nepovedl a po failu s BloodyDevils jsme se nedostali ani do 1. Tipsport COOL ligy. Příjemné to určitě nebylo, ale na druhou stranu jsem za tuto zkušenost rád.

AJTT ve vysílání ČT1
AJTT ve vysílání ČT1
Zdroj: Česká televize

Na jaře jste se nezvládli kvalifikovat do 1. Tipsport COOL ligy, v Sazka eLEAGUE jste skončili pátí. Bylo to pro tebe zklamání?

Z týmového pohledu to bylo pro mě velké zklamání. Hráli jsme moc nervózně, vytvořil se na nás tlak i přes média, kde jsme se dost zviditelnili a každý od nás začal očekávat nejlepší výsledky, a to se s každým prohraným zápasem zhoršovalo. Z mého výkonnostního hlediska jsem byl spokojený. Možnost hrát na full time mi dovolila se ve hře individuálně zlepšovat mnohem rychleji a efektivněji, což je určitě dost pozitivní.

Do podrobností odchodu už nezabíhejme. Jak se ale stvořila vaše nová sestava, se kterou jste následně přešli do Entropiq?

Napsal mi leckr jestli bych si s ním nechtěl zahrát charitativní turnaj #StayHome European Nations Cup a reprezentovat tak Česko. U zápasů jsme se dost bavili, a přesto se nám podařilo turnaj vyhrát. Navíc se všema klukama jsme se už znali, at‘ už z minulých týmů, nebo z nějakých turnajů. To byla velká výhoda a věděli jsme tak, co od sebe zhruba očekávat.

Jak vzpomínáš na začátky v Entropiq? Jak těžké bylo jako nová sestava naskočit do probíhající sezóny?

Začátky byly celkem těžké. Nějakou dobu jsme hledali svůj herní styl, který nám všem bude sedět. Forji nás nasměroval do rychlého playstylu a od té chvíle jsme měli jasno, co nám začne fungovat. Museli jsme se ale naučit řídit svojí intuicí a nemít strach udělat to, co cítíme, že je správné. Díky Forjimu, který nám s tímto hodně pomohl, se náš herní styl začal formovat a nabírali jsme v něm sílu. Ovšem naskočit do probíhající sezony z pohledu lig bylo dost obtížné a museli jsme tak hrát všechny ONS turnaje, za které jsou body do MČR tabulky. Nakonec jsme se s odřenýma ušima kvalifikovali.

AJTT na představení týmu BRUTE
AJTT na představení týmu BRUTE
Zdroj: BRUTE

Z hlediska úspěchů je Entropiq v letošním roce obecně nejúspěšnější domácí organizací. V čem vidíš hlavní rozdíly oproti tvým předchozím působištím?

Jejich vize a znalost v esportu se mi hodně líbí. Sdílíme společné cíle, a je dost důležité, že jsme na stejné lodi. Chtěl jsem být součástí organizace, která má dlouhodobé vize a není "result oriented", což se mi v Entropiqu splnilo. Součástí jsou také skvělé podmínky pro hráče a zázemí s kvalitním, přátelským a profesionálním managementem.

Na Vodafone MČR jste se kvalifikovali na poslední chvíli. Byli jste na něj ideálně připraveni?
 
Do přípravy na MČR jsme dali opravdu všechno, co čas dovolil. Měli jsme 3 týdny full focus jen na MČR a myslím si, že to bylo znát. Časově bych nejradši ještě aspoň týden přidal, ale vytěžili jsme z tréninků a z nakoukaných dem maximum.

Rok 2020 pro vás vyvrcholil stříbrem na Vodafone MČR. Bylo to vaše maximum, nebo věříš, že jste mohli porazit i SINNERS? 

Náš trénink zaměřený na MČR se dost vyplatil. Určitě jsem věřil, že bychom je dokázali porazit. Byli jsme dost blízko, ale v těch nejdůležitějších situacích SINNERS dokázali využít naše chyby. Hodně nás mrzí comeback dustu, který jsme si měli už pohlídat a bůh ví, jak by vypadaly další mapy. Za druhý místo jsem spokojen, ale logicky bych měl raději mistrovský titul :D. Začátek sezony pro mě nebyl dobrý. Příchodem do Entropiqu jsem si ale zlepšil náladu. Celý rok 2020 mi přinesl hodně užitečných a cenných zkušeností jak do života, tak do hraní.

Entropiq rok zakončili 2. místem na Vodafone MČR v CS:GO
Entropiq rok zakončili 2. místem na Vodafone MČR v CS:GO
Zdroj: Entropiqteam

Jak si představuješ ideální rok 2020 z tvého osobního hlediska?

Postoupit do ESEA advanced / mdl a účastnit se turnajů, kvalifikací na HLTV. Na CZ/SK bychom chtěli dokázat, že patříme do TOP 2, a konkurovat tak Sinners.

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

I já děkuji, chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nám fandí a podporují nás, je neskutečný, jak se naše fanbase rozrůstá, moc si toho vážíme! Také děkuji organizaci Entropiq za příležitost být její součástí. Nezapomeňte nás sledovat na našich sociálních sítích, kde se vždy dozvíte vše důležité. #thisisourworld


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8.  Česká republika Filip "AJTT" Dolenský
  9.  Česká republika Michal "leckr" Kadlíček
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.