Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyři týmy diskvalifikovány z PUBG Mobile Club Open za zakázané programy

19. 2. 2021 | 12:02 PUBG Mobile
Nedávno se opět se potvrdilo, že cheateři a podobní podvodníci jsou opravdu všude, ať už jde o běžný matchmaking nebo turnaj na vysoké úrovni. S tím, že se nyní všechno hraje online, mají takoví hráči své podvádění ještě jednodušší, tentokrát jim to ale naštěstí neprošlo.
PMCO
PMCO

Turnaj PMCO Spring Split 2021 ve hře PUBG Mobile se odehrává ve čtyřech regionech napříč celým světem, přičemž aktuálně je ve skupinové fázi. Ty nejlepší týmy momentálně soutěží o místo v regionálním finále, odkud mají šanci se kvalifikovat do Pro League, kde se ročně hraje o stovky tisíc dolarů. Je tak jasné, že každý chce být tím nejlepším, některé týmy tak zkusily získat neférovou výhodu pomocí nepovolených programů třetích stran, což je v pravidlech samozřejmě přísně zakázáno.

Na to naštěstí téměř ihned přišli organizátoři z Tencentu a vůči čtyřem prohřešeným týmům okamžitě zakročili. Na svém oficiálním Twitter účtu PUBG Mobile Esports tak včera Tencent odhalil čtyři diskvalifikované týmy, kterými jsou DarkKnock z Evropy, TeamMvrk ze Severní Ameriky, KURD MAN ze Spojeného království a FLVB z Turecka.

Za jaký program byly týmy přesně zabanované Tencent neodhalil, stejně jako fakt, jestli budou moct soutěžit v příštích turnajích, nebo je ban plošný i na další soutěže. Jediné, co víme, je že nebudou nahrazeny jinými celky, turnaj tak bude pokračovat podle původního plánu, akorát bez nich. Na závěr Tencent nadále slibuje udržení spravedlivých a sportovních podmínek pro všechny hráče a děkuje komunitě za nahlašování podobných podvodníků. Snad tento ban bude fungovat jako odstrašující příklad pro týmy, které by napadlo něco podobného.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: PMCO, BAN, cheating
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.