Přejít k hlavnímu obsahu

Vietcong v Čechách stále žije, dokonce má vlastní ligu!

5. 3. 2021 | 13:17 Všechny hry
Vietcong, počítačová akční hra, za kterou stojí české vývojové studium Pterodon a Illusion Softworks, letos slaví 18. výročí od svého vydání. Ačkoliv se pro některé může jednat o trochu méně známý titul, jeho fanoušci nevymizeli. Spíše naopak – komunita se opět probouzí, má vlastní neziskový portál a mezinárodní ligu!
Vietcong
Vietcong
Zdroj: Vietcong

Vietcong-league.eu je nový komunitní portál o Vietcongu, který založila parta nadšenců ve snaze obnovit jeho scénu. A zatím se jim to daří! Na portálu najdete informace o hře a tipy pro samotné hraní, přece jen už je to nějaký pátek, co vyšla, a tak herní podpora dávno skončila – takže pokud vás zajímá, jak zobrazit servery, nebo hledáte odkazy ke stažení map, to vše tady naleznete. Vietcong-league.eu ovšem není pouze o hře, najdete zde také zajímavé novinky nebo rozhovory s hráči a představiteli portálu.   

V únoru se konala akce s hlavním vývojářem hry Jaroslavem Kolářem, který na Discordu odpovídal na různé otázky. Zabrousilo se i k tématu nového vydání Vietcongu, nebo jeho případného remaku. 

Vietcong mezinárodní liga má celkem tři módy

  • První mód je klasický TeamPlay CTF Ladder, kde si můžete zahrát se svým týmem proti ostatním 4vs4 a více, a to systémem boje o vlajky a na vyhraná kola. Tato liga je bezesporu nejhranější a nejoblíbenější a vychází z klasických pravidel bývalé ESL ligy. Hrají se pouze oficiální mapy.
  • Další liga, kde si můžete zahrát jako tým ve dvojici, je 2on2 CTF Ladder, kde si můžete zahrát pouze 2vs2 a také systémem boje na body a na vyhraná kola. Zde můžete hrát pouze 4 vybrané mapy a to Arroyo, Waterfall, Halong Port a NVA Base.
  • Poslední ligou na odreagování je Single FunMap ATG ladder, kde si zahrajete na všelijakých fun mapách jako jednotlivec 1vs1 proti ostatním hráčům.

„Důležitou součástí tohoto portálu je stmelovat VC komunitu ve všech směrech, proto tu tedy naleznete i informace a odkaz na tradiční LAN turnaj MČR VC Kařez, který se koná již od roku 2010 pravidelně 1-2x v roce,“ uvádí pro zajímavost Tomáš „Tommy Warner“ Michalčák, zakladatel a manažer portálu. 

Aktivita postupně narůstá, v nejhranější lize Teamplay CTF Ladder je momentálně aktivních 15 týmů, z toho 3 jsou mezinárodní. Zápasy ze všech lig se konají denně a přitahují pozornost diváků. Takže pokud vás Vietcong zajímá, neváhejte ani chvíli a portál omrkněte sami! 

Štítky: Vietcong