Přejít k hlavnímu obsahu

Nový ScreaM na scéně?! B1T má našlápnuto stát se novým headshotovým králem

24. 3. 2021 | 10:30 Counter-Strike 2
K jednomu z nejhezčích momentů, které můžete v CS:GO zažít, rozhodně patří čistý průstřel hlavou soupeře. Jedná se také o nejúčinnější střelbu, jelikož soupeři ubírá nejvíce životů se všemi různými zbraněmi. Novodobou hvězdou kategorie nejčastějšího zabíjení do hlavy je B1T, produkt akademie Natus Vincere.
B1T
B1T
Zdroj: HLTV.org

Nejefektivnější střelbou v CS:GO je střelba do hlavy a v raných dobách CS:GO tuto dovednost jednoznačně nejlépe vypiloval Adil "ScreaM" Benrlitom, který si díky své dokonalé vysloužil přezdívku "headshot machine", kterou mu už nejspíš nikdo nikdy neujme. Headshotovým statistikám dokázal dominovat téměř pět let v řadě. Do dnešního dne má ScreaM na svém kontě 27 501 zabití, z nichž je 68,1 % usmrcení headshotem. Do svých statistik však už nejspíše žádná nová data nepřipíše, jelikož se rozhodl přejít na VALORANT.

Pokud se budeme bavit o posledních třech letech, nelze nezmínit také Russela "Twistzz" Van Dulkena, jemuž to na hlavy střílí také velmi často. Jeho statistika činí 62,2 % zabití headshotem. Z elity zde určitě řadíme i Audrica "JaCkz" Juga společně s Martinem "STYKO" Stykem, kteří mají k dnešnímu dni 57,4 % zabití headshotem. Poslední dva roky se v této statistice dařilo také Johannesi "b0RUP" Borupovi, jenž byl nedávno posazen na lavičku v týmu Heroic. Ten své protivníky zabíjel do hlavy v 63,9 procentech případů.

Novodobým headshotovým králem se však stal Valeriy "B1T" Vakhovskiy, který je od začátku roku 2021 právoplatným šestým hráčem Natus Vincere. Současně je i hráčem NAVI Junior, akademie slavné organizace, odkud si jej vytáhli jeho nynější parťáci. Tento osmnáctiletý mladík sice nehraje se svým týmem všechny mapy, ovšem i přesto podává slušné výkony. Výjimečného hráče z něj dělá mimo jiné právě i přesná střelba na hlavu. Za 225 odehraných map byl schopen své protivníky usmrtit do hlavy v 70,5 % případů. Jedná se o skutečně úchvatnou statistiku a pokud si svá čísla udrží, tak je dost možné, že se bude jednat o nového ScreaMa.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.