Přejít k hlavnímu obsahu

TSM propouští hráčku LunarKats ze svého nového ženského týmu jen pár dní po jeho oznámení

27. 3. 2021 | 17:19 VALORANT
Severoamerická esportová organizace TSM hráčku LunarKats pouhých pár dní po oznámení nového čistě ženského VALORANT týmu. Tým se tak ocitl v nevýhodné pozici, neboť přišel o členku krátce před událostí VCT Game Changers.
TSM
TSM
Zdroj: TSM

O oznámení nového VALORANT týmu složeného čistě z hráček jsme vás již informovali. O několik dní později TSM sdílel informaci o propuštění Katherine „LunarKats“ So, a to bez nějakého bližšího vysvětlení, což spustilo na sociálních sítích vlnu diskusí a spekulací. Jednou z nich bylo, že za propuštěním stojí obvinění z obtěžování content creatorky SoaR haleigh z loňského srpna, za nímž měla hráčka stát. LunarKats tehdy obvinění odmítla. „Dnes jsme se s LunarKats dohodli, že každý půjdeme svou cestou,“ oznámila organizace. 

LunarKats se později k záležitosti sama vyjádřila, za propuštěním nemělo být obvinění od SoaR haleigh, ale Snapchat video z roku 2019, kde nadává zaměstnancům rychlého občerstvení, kteří se k ní měli zachovat hrubě. Vše vysvětlila během livestreamu na svém Twitch kanálu. Video tehdy během pár hodin stáhla, nicméně někdo si stačil stáhnout jeho kopii a nyní po dvou letech je zaslal TSM. LunarKats řekla, že se za video stydí a za své činy se omluvila. Z této chyby se prý poučila a od té doby nenahrává na platformu podobná videa.     

„Je mi to opravdu líto, nechci, aby to video bylo reprezentací toho, kdo jsem, protože taková skutečně nejsem. Chci být lepší osobou a můj stream a přátelé mě přiměli, abych byla lepší osobou, a skutečně se stydím,“ řekla se slzami v očích. Zároveň uvedla, že to byla ona, kdo ukončil smlouvu s TSM, tým se měl snažit ji naopak ochránit. „Upřímně to vůbec nebyla chyba TSM. Přišli za mnou ohledně toho videa a bylo to oboustranné rozhodnutí. Chtěli mě ochránit před tím, aby někdo video zneužil proti mně.“ 

Během livestreamu se LunarKats zmínila i o situaci se SoaR haleigh. Přiznala, že to tehdy byla její chyba, ale již se od té doby posunula dál. Drama mezi dvěma hráčkami nehrálo žádnou roli v případě odchodu LunarKats z TSM. LunarKats se omluvila i svému VALORANT týmu, kde ji musela nahradit hráčka Arianarchist. Na nějakou dobu si hodlá dát pauzu od sociálních médií. 

K záležitosti měla co říct i SoaR haleigh. Na svém Twitteru sdílela následující vyjádření: „Prosím, uvědomte si, že já nejsem ta, kdo vynesl to drama zpátky na povrch. Lidi viděli, že byla vyhozena z TSM, a usoudili, že to bylo kvůli mně, a začali bombardovat můj post ze srpna. V minulosti se zachovala toxicky, ale doufám, že si to teď uvědomuje a poučila se z toho do budoucna.“    

Štítky: TSM