Přejít k hlavnímu obsahu

Esport Boxing Club má ambice na to se stát nejlepší boxerskou hrou na trhu

1. 4. 2021 | 08:00 Všechny hry
ESBC přichází s boxerskou hrou, která má za cíl dominovat ve své kategorii. Těšit se můžeme na legendární boxery jak ze současnosti, tak z minulosti. Hru bude možné hrát v multiplayer módu, ale mimo to bude mít i propracovanou kampaň. A všechno tohle by mělo běžet na revolučním zápasovém enginu.
ESBC
ESBC
Zdroj: ginx.tv

V minulosti jsme mohli vidět mnoho boxerským her, avšak jenom pár z nich mělo takové ambice jako právě Esport Boxing Club. ESBC si za cíl vytyčilo dobytí světa boxu. Chtějí toho dosáhnout za pomoci nejlepších bojovníků minulosti i současnosti. Na realističnosti by mělo také přidat vytvoření boxovacích tělocvičen podle těch opravdových, které můžeme vidět po světě. Kromě toho budou do hry přidáni promotéři, cutmeni, trenéři a mnoho dalšího.

ESBC
ESBC
Zdroj: Ginx.tv

Hra je vyvíjená ve spolupráci s IBF, WBC a časopisem The Ring. Cíl je jasný, a to stát se nejlepší boxerskou hrou všech dob. Zdali svých ambicí dostojí zatím není jasné, ovšem doposud to vypadá slibně. Více podrobností se dozvíme koncem tohoto roku, kdy bude spuštěno alpha/beta testování.

Kdy se tedy ESBC dočkáme? Termín vydání se přeložil, jelikož se ESBC rozhodli navýšit počet vývojářů a chtějí hru udělat o to lepší. Pokud vše půjde podle plánu, tak by přednostní přístupy měly vyjít v létě letošního roku. Milovníci konzolí si budou muset počkat o něco déle. Konzole, kterých se to týká jsou XBOX One, XBOX One Series S/X, PS4 a PS5. Vývoj hry bude i nadále pokračovat po jejím vydání.

Díky novému enginu, který má být průlomový, by hra měla mít velmi propracovaný pohyb postavy. Vývojáři na tom spolupracují s mnoha boxery, počínaje amatéry a konče profesionálními zápasníky, díky nimž si slibují co možná nejrealističtější pohyb a všelijaké návyky či manýry. Ve hře by měl figurovat také jakýsi adrenalinový systém, který by přinášel mnoho dalších možností pro samotné hráče. Také zranění budou mít ve hře svá zastoupení a s nimi i již zmiňovaní cutmeni.

Ve hře bude možné hrát za nespočet legendárních zápasníkům, ale i za hvězdy této doby. Z legend to bude například Joe Frazier, Sugar Ray Robinson nebo třeba Jack Dempsey. Z novějších jmen na scéně budeme moci vidět hvězdy jako Arturo Gatti, France Bruno, Oleksandr Usyk a Josh Taylor. Stejně tak jako legendární hráči budou ve hře i známí trenéři či cutmeni.

ESBC Legendární zápasnici
ESBC Legendární zápasnici
Zdroj: Ginx.tv

Kampaň vypadá také našlapaně. Hráč si bude moci vytvořit vlastního bojovníka a s ním pak stoupat napříč žebříčky. K tomu bude mít k dispozici svůj tým a tréninkové středisko. Po ukončení kariéry se může naskytnout nabídka na zápas za obrovské peníze s novými protivníky. Ze samotného názvu vyplývá, že esport rozhodně není na druhé koleji, proto hra kromě kampaně nabídne i multiplayer, kde zápasníci budou bojovat o ESWC pás. Prozatím tenhle herní titul vypadá opravdu slibně, myslíte si, že svým ambicím dostojí?

Zdroj: ginx.tv
Štítky: ESBC
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.