Přejít k hlavnímu obsahu

Splněný sen! Magnum se po podpisu ve Fnatic dočkal obřího úspěchu a zahraje si na Islandu

3. 5. 2021 | 09:17 VALORANT
Není tomu ani měsíc, co se český hráč MAGNUM stal součástí VALORANT týmu Fnatic. Tomu se nedařilo dosáhnout kýžených výsledků, po změnách se ale vše obrátilo a český hráč byl u toho. Vrcholem dubnového úsilí je postup na vůbec první mezinárodní LAN akci, kam se Fnatic probojovali tento víkend.
Fnatic VALORANT
Fnatic VALORANT
Zdroj: oficiální grafika

Martin 'MAGNUM' Peňkov posílil Fnatic spolu s Nikitou 'Derke' Sirmitevem a oba se okamžitě stali klíčovými postavami týmu. „Je to sen, který se stal realitou,“ nebál se krotit slova bývalý CS:GO hráč po životním přestupu, o který usiloval rokem tvrdé práce. To ale ještě nevěděl, co přijde poté. Hned při své premiéře totiž nové složení Fnatic postoupilo na EU Challengers 2, odkud vedla cesta až do evropského finále kvalifikace na první mezinárodní LAN akci ve Valorantu. Fnatic byli naprosto suverénní a nezastavil je vůbec nikdo. Sám MAGNUM přispěl k prvnímu titulu neskutečným acem v závěru čtvrté mapy finále proti špičkovému týmu Liquid.

Klíčový turnaj ale přišel až nyní. EMEA Finals přivítaly ty nejlepší celky z jednotlivých koutů, tedy ze samotné Evropy, ale také z Ruska a Turecka. Absolutní špička, která si zahrála o 88 tisíc dolarů a postup na Island. Právě v jeho hlavním městě se za několik týdnů odehraje první mezinárodní klání kategorie Masters.

K historickému úspěchu Fnatic vykročili čistými výhrami nad Oxygen Esports a Guild Esports, díky čemuž se stali vítězem skupiny B. Štěstím bylo, že skupinu A ovládl Team Liquid, jejich největší rival, se kterým se Fnatic nemuseli utkat v semifinále. Právě tohle kolo totiž rozhodlo o dvou postupujících na Masters Reykjavík. Závěrečným oponentem na téhle cestě byl tým Gambit Esports, proti kterému Magnumova parta opět neztratila ani jednu mapu. Hlavní hvězdou byl opět Derke, který se ukázal být naprosto špičkovou posilou.

Nedělní finálový duel už byl pouze o prize money a seedingu na Masters. Ve finále se potkaly dva aktuálně nejlepší týmy Evropy a podívaná to byla neskutečná. Fnatic ovládli úvodní Haven jednoznačně 13:3, Liquid ale dokázali otočit sérii na Iceboxu a Ascentu. Bind však opět patřil Fnatic a rozhodovat se muselo na Splitu. Tam sice Liquid dokonali odplatu za porážku ve finále Challengers, Fnatic to ale zase tolik trápit nemusí, protože hlavní cíl byl splněn. Hlavní hvězdou na straně soupeře byl legendární CS:GO aimer Adil 'ScreaM' Benrlitom, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem ve všech zápasech Liquid. O titulu MVP tedy není pochyb.

Nás samozřejmě ale nejvíce těší samotný MAGNUM. Mladý střelec, který se v CS:GO nikdy dostatečně neprosadil, na sobě každým dnem pracoval a hraní obětoval všechno. Když se loni připojil k ENTERPRISE, jeho hlavní devízou byla pouze střelba a zbytek se musel naučit. To se však povedlo na jedničku a on si může plnit sny. Jeho aktuální pocity krásně vykresluje vyjádření, které po postupu publikoval na své fanpage:

Neskutečný pocit, že před rokem jsem začínal hrát a za 3 týdny se utkám proti hráčům, který jsem jako malý sledoval a byli a jsou totálními legendami pro mě. Uvidíme se na stage za pár týdnů, díky za všechen support.

Magnuma určitě sledujte, protože tenhle kluk dělá velkou díru do světa a zaslouží si, aby ho znala celá domácí komunita! Protože kdo může říci, že si zahrál za hlavní tým slavné organizace Fnatic a patřil mezi absolutní špičku? Prozatím jde o regionální elitu, jestli se tohle tvrzení ale rozšíří na světovou extratřídu, se ukáže právě na prvním mezinárodním VALORANT turnaji vůbec, který začne psát historii. Další kvalifikační sloty z jiných regionů už vybojovali například američtí Sentinels nebo korejští NUTURN Gaming. Turnaj v Reykjavíku vypukne 24. května a prvního mezinárodního krále poznáme o méně než týden později. Fnatic a MAGNUM do boje!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.