Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq se nedostali ani na stupně vítězů! Šampionem Grunex Masters je tým Do środka

7. 5. 2021 | 13:50 PUBG: Battlegrounds
Domácí PUBG scéna stále žije a parádním důkazem toho byl turnaj s názvem Grunex Masters. Do něj se přihlásilo celkem 114 týmů, což je opravdu vysoké číslo v kontextu jakékoliv esportové hry u nás. Do finále o parádní prize pool se však mohla dostat pouze nejlepší šestnáctka, která se o 80 000 Kč utkala ve středu a čtvrtek.
Komentátoři
Komentátoři
Zdroj: Grunex

Grunex Masters byl dlouhodobým turnajem o několika fázích. Po kvalifikacích následovala hlavní část, odkud teprve vzešlo finálové složení. Celý tento proces, který předcházel velkému finále, opanoval zcela překvapivě tým Beer Fellas ve složení Werzic, Kojot, Vajt a YungJyrka. Druhé místo patřilo VIKURVI vedeným Miloslavem 'PiXeL1K' Feikem a třetí pozici v celkové tabulce obsadil tým Do środka, kde hraje i zahraniční hráč Michał 'KnorkiS' Bławat.

Do grandfinále o krásný prize pool 80 tisíc korun ale všichni šli ze stejné startovní čáry. Mezi finalisty nechyběla ani stará známá jména jako Full Focus Fast Win nebo FerrariBreach. Všem ale bylo jasné, že největším favoritem bude profesionální tým Entropiq. Tomu se ale první hrací den o šesti hrách nevyvedl. Po středečních bojích byli hráči Entropiq až na osmém místě, zatímco v čele se vyhřívala sestava ENTERPRISE esports, která nasbírala v průměru více než 10 bodů na hru. Těsně za nimi byl tým Do środka a stupně vítězů doplňovali Fadee Gaming.

Forma se v posledním dni ale ENTERPRISE udržet nepodařila a postupně spadli až na pátou příčku. Do środka oproti tomu hráli pořád fenomenálně a jejich tahounem po všech stránkách byl KnorkiS. Se začátkem jedenácté už se zdálo, že by se musel stát zázrak, ani to česko-slovensko-polské kvarteto ve složení Romcekk, gargi, sundej_boty, KnorkiS nedotáhlo k triumfu. Druhé místo patří Fadee Gaming, kteří tak v novém složení navázali na stříbro z MČR 2020. Boj o třetí místo byl vypjatý, ale Beer Fellas se díky silnému druhému dnu vyšvihli nahoru, potvrdili formu a nejtěsnějším možným rozdílem ubránili profíkům z Entropiq. Pro ty jde tedy o velké zklamání.

Celkové pořadí
Celkové pořadí
Zdroj: Grunex Masters
Štítky: Grunex Masters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.