Přejít k hlavnímu obsahu

2. Tipsport COOL liga zná své rozuzlení. Vítěz základní části vás více než překvapí

20. 5. 2021 | 15:56 Counter-Strike 2
Druhá liga nejdéle působící dlouhodobé soutěže na domácí scéně se ani v této sezóně bohužel nedohrála kompletní. Po konci týmu Gravity se scénáře bojů o nejvyšší příčky lehce proházely, dva týmy ale ostatní konkurenci převyšovali od začátku do konce a právem si vybojovali možnost postoupit mezi elitu.
2. Tipsport COOL liga
2. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Když se v polovině března hrála dodatečná kvalifikace do 2. Tipsport COOL ligy, uspěly v ní týmy Universe a Esport STUBA. Zatímco u prvního jmenovaného to takové překvapení nebylo, protože i když nešlo o nijak zvlášť známou sestavu, tak se její hráči už krátce předtím probojovali na HAL3000 MČR Tour. Ve druhém případě to však byl šok, protože slovenský tým reprezentující Slovenskou technickou univerzitu v Bratislavě zaskočil silnou pětici hráčů Winfinity. Před startem deváté sezóny následoval přestup pod křídla organizace GLORE, v rámci kterého přišel do týmu cr1nged, a společně nehráli páté kolo u vozu, ba naopak ukázali velkou kvalitu.

GLORE už si své složení po celých sedm hracích dní udrželi beze změny, druhý kvalifikovaný tým Universe byl pro změnu jediným, kdo v základní části ani jednou nevyužil hosta ani žádný přestup. Nejvíce jim šlapal na paty tým pod organizací BloodyDevils, který pro změnu využil naprosto všechno, co během sedmi kol mohl. I tohle tedy byl jeden z rozdílů a klíčových bodů, proč se na prvních dvou místech umístili právě GLORE a Universe. Příběh je to však více než krásný, když základní část opanovaly dva týmy, které jsou v soutěži nováčkem.

2. Tipsport COOL liga je ideálním prostorem na rozvoj nových ambiciózních týmů, což oba zmíněné celky potvrzují na jedničku. V žádném z nich nehraje žádné hvězdné jméno, společně jim to ale šlape na jedničku. Universe za celou základní část neztratili jediný bod vyjma prohry s GLORE, kteří sice dvakrát zaváhali s jinými soupeři, ale pouze na jedné mapě, díky čemuž se tato sestava stala o jeden bod šampionem základní části. Boje na opačném pólu tabulky zatím uzavřené nejsou, protože poslední zápas se odehraje až v pátek.

Pětice ve složení Shinkyy, SMK, CABYEE, StuFF a cr1nged tedy bude nyní s napětím čekat na sobotní desátý hrací den 1. Tipsport COOL ligy, kde se rozhodne o konečném pořadí v tabulce. Aktuálně jsou na poslední příčce hráči týmu DEFEATERS, kteří ale v případě výhry mohou samozřejmě poskočit výše. Papírově by však mělo jít o nejvstřícnějšího soupeře. Na Universe potom zbyde tým, který v 1. Tipsport COOL lize skončí sedmý. Baráž ve formátu GSL bude na programu příští týden předtím, než bude na programu vyvrcholení celé sezóny.

Aktuální tabulka soutěže
Aktuální tabulka soutěže
Zdroj: web soutěže
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.