Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games představují první významný turnaj pro Wild Rift

21. 5. 2021 | 08:49 Wild Rift
Wild Rift je pro Riot Games obrovským celosvětovým úspěchem, tudíž se dalo čekat, že svou poměrně novou mobilní hru nenechá dlouho ležet ladem. Evropa se z mobilního hitu může těšit teprve několik měsíců a Riot už představuje obrovskou esportovou událost, která zahrnuje právě i Evropu a tudíž i Českou republiku a Slovensko.
Wild Rift: Origin Series
Wild Rift: Origin Series
Zdroj: Riot Games

Mobilní pecka League of Legends: Wild Rift je v Evropě dostupná teprve pár měsíců a Riot Games rozhodně nezahálí. Ve snaze co nejrychleji vybudovat kompetitivní zázemí nejen zde, ale i v dalších klíčových regionech, nám tak vývojáři představují první oficiální turnaj s názvem Origin Series 2021. Fanoušci se tak konečně dočkají pořádné esportové podívané, kde mezi sebou poměří síly ti nejlepší hráči z různých regionů.

Do turnaje se mohou přihlásit všichni hráči, ovšem vždy alespoň tři členové musí pocházet z požadovaných regionů, tedy z Evropy, Blízkého Východu a Severní Afriky, nebo CIS regionu. Registrace k turnaji jsou na oficiálních stránkách otevřené od 20. května až do 1. června pro všechny týmy splňující tyto požadavky. Navíc je důležité mít na paměti, že hráčům musí být alespoň 17 let, aby mohli soutěžit.

Jak bude vypadat formát turnaje? Hráči se zapojí do měsíčních BO3 kvalifikačních turnajů, jež se odehrají během června, července a srpna. Úplně první otevřená kvalifikace nás tak bude čekat už 5. a 6. června, načež druhá fáze navazuje o týden později. Z každé skupiny postoupí do měsíčního finále 16 nejlepších týmů, které se mezi sebou následně utkají v kvalifikaci do play-off mezi 21. a 24. červnem. Na informace mapující turnaj v dalších měsících si však musíme prozatím počkat. 

Po skončení těchto měsíčních turnajů se konečně přesuneme do finále celého turnaje, jež se odehraje offline v září tohoto roku. Nejen, že uvidíme střet těch nejlepších celků ve Wild Riftu a pravděpodobně opravdu napínavou podívanou, ale společně budeme také svědky zrození úplně prvního šampiona tohoto formátu, který si odnese štědrou část z neuvěřitelného prize poolu 300 000 euro! Diváci mohou celý turnaj sledovat na oficiálním YouTube kanále anebo na Twitchi a podpořit tak své oblíbené týmy.