Přejít k hlavnímu obsahu

V Japonsku teď frčí trend Nintendo manželství

23. 5. 2021 | 12:50 Všechny hry
Japonský zpěvák Gen Hoshino a herečka Yui Aragaki oznámili, že se vzali. Z tohoto spojení vznikla fráze tzv. „Nintendo-kon“ neboli „Nintendo svatba“, která se stala v Japonsku trendem.
Nintendo
Nintendo
Zdroj: Nintendo

První, co vás možná napadne, je, že si pár uspořádal svatbu v duchu Maria, vlajkového titulu společnosti Nintendo. Skutečnost je ovšem jiná, alespoň pokud víme, Hoshino i Aragaki se totiž nedávno oba objevili v Nintendo reklamách. Hoshino se objevil v reklamě související s 35. výročím franšízy Super Mario Bros. Mariem se pravděpodobně inspiroval i při tvorbě svého nového songu Create. Herečka je v současnosti v zemi vycházejícího slunce tváří Animal Crossing. Se značkou spolupracovala i v minulosti třeba při prodeji Ring Fit Adventure a Switche obecně.

V Japonsku jsou reklamy dobrým způsobem, jak měřit popularitu celebrit. V čím větších a mainstreamovější reklamě se objeví, tím oblíbenější a lépe přijímaná širokou veřejností je, což ovšem neplatí pouze v Japonsku. Bylo by asi ještě romantičtější, kdyby se ti dva skrze Nintendo i potkali, když už „díky němu“ spolu skončili. Nicméně dohromady je dala role v hrané verzi mangy The Full-Time Wife Escapist v roce 2016. Svatby za pomoci společnosti Nintendo v minulosti využil i další pár – kvůli koronavirovým opatřením musel svou reálnou svatbu zrušit, a tak se vzal alespoň v Animal Crossing

Zdroj: kotaku.com
Štítky: Nintendo, Japonsko