Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdůležitější týden jara je tady. Kdo se utká o medaile a koho se týká boj o místo mezi elitou?

25. 5. 2021 | 14:50 Counter-Strike 2
Základní část deváté sezóny obou Tipsport COOL lig je za námi, nejdůležitější týden tedy před námi. Všechno ve středu a čtvrtek vypukne barážovými boji, na což bude plynule v pátek a sobotu navazovat play-off první ligy. Celkem se do akce dostane osm týmů a na fanoušky čeká čtyřdenní nálož toho nejlepšího CS:GO u nás.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Díky zpětné vazbě z minulosti jsme se od letošního roku rozhodli upravit formát baráže o 1. Tipsport COOL ligu. Nově se budou záchranářské boje týkat pouze dvou nejhorších týmů nejvyšší soutěže a dvou nejlepších týmů druhé ligy. Změnou prošel tím pádem také formát, kdy nebude vše o jednom zápase, ale pro čtyři účastníky bude naplánována skupina v GSL formátu. Dvě výhry znamenají postup, dvě prohry naopak sestup. Do baráže budou týmy nasazeny podle umístění v základní části, v tuto chvíli již tak známe složení úvodního kola. Z nejvyšší soutěže budou o udržení bojovat Dark Tigers a DEFEATERS, o postup výše naopak budou usilovat dvě sestavy, které byly v 2. Tipsport COOL lize úplnými nováčky, a to GLORE a Universe. Program bude vypadat následovně:

  • Středa 17:00 –  Slovensko Dark Tigers vs.  Slovensko Universe
  • Středa 17:00 –  Česká republika DEFEATERS vs.  Slovensko GLORE (offstream)
  • Středa 20:00 – souboj poražených o přežití v baráži
  • Čtvrtek 17:00 – souboj vítězů o 1. postupové místo
  • Čtvrtek 20:00 – rozhodující duel o 2. postupové místo

Vrcholem celé sezóny pak bude samozřejmě play-off. Termínem jeho konání bude tento víkend 28. a 29. května, nejlepší čtyři týmy už vyhlížejí své největší rivaly. Bitva o uvolněný trůn začala samozřejmě základní částí, o třech postupujících do vyřazovacích bojů ale bylo jasno dávno před posledním kolem. O čtvrtou místenku probíhal tvrdý boj, který nakonec zvládli hráči Sampi.Tipsport, jenž potvrdili, že by po absenci SINNERS měli patřit do TOP 4. Celé složení play-off se moc dobře zná a cesta za titulem to bude těžká. Každý vyřazovací zápas je nožem na krku a jde o naprosto jiný typ zápasu, než zažívají týmy v základní části. Těšit se tak můžeme jen na to nejlepší! Absolutní tečkou za devátou sezónou Tipsport COOL ligy bude finále, které proběhne opět ve formátu BO5.

  • Pátek 17:00 –  Slovensko eSuba vs.  Česká republika ENTERPRISE esports
  • Pátek 20:00 –  Česká republika Entropiq vs.  Česká republika Sampi.Tipsport
  • Sobota 13:30 – zápas o třetí místo
  • Sobota 16:30 – showmatch (více informací již brzy)
  • Sobota 18:00 – BO5 grandfinále

Detaily jednotlivých zápasů či preview vyřazovací části vám přineseme v samostatných článcích, tento slouží čistě jako přehled, co vás v tomhle týdnu čeká, ať víte, co si zapsat do kalendáře a kdy si naladit náš Twitch kanál. Pro doplnění, informace o baráži ve 2. Tipsport COOL lize budou zveřejněny až před startem desáté sezóny.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.