Přejít k hlavnímu obsahu

Tragédie pro Cloud9 a dobrá forma TSM, to je začátek další sezóny LCS

7. 6. 2021 | 10:44 League of Legends
LCS je zpátky. První hrací víkend si pro nás připravil mnoho překvapení. Cloud9 se po nepovedeném MSI nemohli vrátit v horší formě. Prohráli dva ze tří zápasů, a co je horší, tak dokonce nezvládli duel ani s Golden Guardians, kteří jsou suverénně posledním týmem v tabulce LCS. Naopak pro TSM začalo léto velice slibně.
TSM začínají letní split neporaženi!
TSM začínají letní split neporaženi!
Zdroj: Riot Games

Po MSI se vrací všechny ligy ke svému normálu. Jako první z těch atraktivnějších lig pro české fanoušky začala LCS, ve které se stalo hlavní novinkou povolení ViegaGwen. Cloud9 se po návratu z MSI určitě chtěli ukázat v dobrém světle, ale jejich premiéra byla naprostá katastrofa. V prvním zápase narazili na Golden Guardians, kteří skončili v jarní části suverénně poslední.

Draftovací fáze rovnou přinesla něco, na co jsme tak dlouho čekali. Cloud9 se rozhodli vzít Viega na mid pro Perkze. Hra šla podle očekávání. Cloud9 vedli na killy a udržovali si výhodu v goldech. Ta se v jednu chvíli dostala až na deset tisíc a to se stalo tím zlomovým. Golden Guardians našli chybu v rozestavení Cloud9 a dokázali je porazit v jednom teamfightu. Na ten navázali získáním dračí duše – konkrétně mořské. Ta poté pomohla vyhrát dalších pár soubojů a Golden Guardians si tak došli pro první výhru v letní části.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Po nepovedeném prvním zápase si Cloud9 chtěli trochu vylepšit náladu, ale tentokrát narazili na ještě silnějšího soupeře – 100 Thieves. Právě ti jsou jedním z hlavních konkurentů, alespoň co se týká postupu na Světový šampionát. První vzájemný duel v létě vyšel lépe týmu 100T. Ti totiž přišli s opravdu zajímavým draftem, ve kterém jsme mohli vidět Xin Zhaa v jungli s Karmou na midu.

Tohle duo fungovalo naprosto skvěle jako odpověď do Renektona na midu ze strany Cloud9. Hra byla už od začátku naprosto jednostranná. 100 Thieves dominovali a nedali Cloud9 jakoukoliv příležitost k návratu do zápasu a ve 25. minutě zničili nepřátelský nexus. Pro vítěze jarní části tak situace po prvních dvou zápasech nevypadala vůbec dobře. Ani premiéra nového marksmana K1nga nijak neprospěla týmu, byl navíc jedním z mála, kdo hrál relativně dobře na straně Cloud9. Jejich příspěvek na Twitteru mluví za vše.

Cloud9 narazili ve svém posledním zápase na Team Liquid. Ani jeden z týmů nemá formu a tudíž se obou týmům potenciální výhra hodně hodila. Lépe z tohoto duelu tentokrát vyšli Cloud9, kteří zaskočili své protějšky svým pickem na top. Fudge si vzal na starost Gwen a už od začátku bylo vidět, že tato postava je hodně silná. Liquid nedokázali nacházet prostory na vrácení se do zápasu, a nakonec tak ve 34. minutě přišli o Nexus.

Ještě se krátce zastavíme u TSM, kteří zažili naprosto perfektní start do letního splitu. Vyhráli každý svůj zápas a zatím působí jako nejsilnější tým v celé lize. Je těžké určit co přesně za změnou jejich výkonů stojí, ale je radost se na to dívat. Jednou z hlavních zajímavostí se stalo to, že TSM hráli Viega ve dvou zápasech, ale pokaždé na jiné lince, jednou midu a jednou na topu. Vezme si ho příští týden na starost někdo na jiné roli?

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: lcs, Cloud9, TSM
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.