Přejít k hlavnímu obsahu

Preview skupiny D: Kdo postoupí z obávané skupiny?

8. 6. 2021 | 08:40 EA SPORTS FC 24
Skupinová část AXE FIFA COOL Ligy se pomalu ale jistě blíží ke konci. Poslední čtveřice hráčů se o poslední dvě postupová místa v play-off utká již zítra a my se máme na co těšit! Skupina D je experty přezdívána také jako skupina smrti, jelikož se představí opravdu velká jména.
Skupina D
Skupina D
Zdroj: PLAYzone

A máme dobojováno! Finální osmičku dnes doplnili poslední dva postupující, kteří se dokázali prodrat skupinou D. V úvodním zápase se představil favorizovaný Seron proti Huhnakovi. Hráč týmu Sampi eSports Seron nenechal nic náhodě a v prvním dvojzápase deklasoval Huhnaka 9:3. Druhé utkání večera nabídlo duel mezi Emericksonem a reprezentantem týmu Cryptova Mikim. Souboj nám nenabídl mnoho branek, ale zato jsme viděli nespočet šancí, jelikož se oba aktéři zápasu nebáli pořádně zaútočit. Poslední slovo měl nakonec Emerickson, který se díky této výhře dostal do příjemné situace, kdy měl k dispozici dva mečboly na postup do play-off. Právě Jan "Emerickson" Krupička se postaral o první překvapení skupiny D, když zužitkoval svůj první mečbol proti Seronovi a postoupil do play-off AXE FIFA COOL Ligy bez jediné porážky. V části poražených překvapil Huhnak, když porazil Mikiho poměrem 4:1. Odvetu a zároveň poslední duel večera sehrála dvojice Seron a Huhnak. Souboj byl o poznání vyrovnanější než ten předešlý, ovšem znovu skončil ve prospěch Dominika "Seron" Čermáka, jenž uzavřel nejlepší osmičku AXE FIFA COOL Ligy.

Výsledky skupiny D
Výsledky skupiny D
Foto: PLAYzone

Minulé úterý se odehrála skupina C, kde jsme byli svědky vyřazení jednoho z favoritů na celé vítězství AXE FIFA COOL Ligy. Řeč je o DRMim10, který prohrál oba dva zápasy a s velkým zklamáním opustil turnaj. Sparťan MarioOoso99 se po výhrách nad Cristym a Sirisetsedm radoval z postupu do play-off bez jediného zaváhání a oddychl si tak od případného zápasu o setrvání v soutěži. Divákům naší AXE FIFA COOL Ligy se určitě do paměti vryl dvojzápas mezi Cristym a již zmiňovaným DRMim10. V této sérii padlo celkem 14 gólů a o postupujícím se rozhodovalo na penalty, kde byl úspěšnější zástupce Plzně. Cristy svou cestu za postupem úspěšně dokončil výhrou nad zástupcem Zicon eSports Sirisetsedm, jenž nedokázal využít ani jeden ze dvou mečbolů. Utkání skupiny C byla velmi vyrovnaná, důkazem je i fakt, že všechna klání skončila maximálně o jednu branku. Teď už ale na nadcházející skupinu D.

Skupina D

  • Seron (Sampi eSports)
  • Miki (Cryptova)
  • Emerickson (AC Sparta Praha eSports)
  • Huhnak (Entropiq)
Harmonogram skupiny D
Harmonogram skupiny D
Foto: PLAYzone

První zápas skupiny smrti sehraje Dominik "Seron" Čermák s Patrikem "Huhnak" Hornákem. Seron si zajistil nejlepší výchozí pozici z minulé sezóny, kterou vyhrál. Huhnak jde do zápasu v roli outsidera, ovšem ani on není žádné ořezávátko a určitě může svého oponenta překvapit. Přece jen už nám ukázal, že se s ním musí počítat. Zástupce týmu Sampi eSports Seron jednoznačně patří k úzké špičce naší FIFA scény. V letošním ročníku FIFY to dokázal na e:LIZE, kde společně s Mikim celý projekt vyhrál, a taky nesmíme zapomínat na několikanásobné umístění v TOP 200 ve víkendové lize.

Druhý zápas večera bude nesmírně vyrovnaný, utkají se další dva velmi kvalitní hráči a to Jan "Emerickson" Krupička a Matěj "Miki" Mikan. První jmenovaný momentálně drží česko-slovenský rekord 117 zápasů bez prohry ve víkendové lize, stopku mu tehdy vystavil Němec s přezdívkou FCH_Henning. Sparťan Emerickson se stal také historicky prvním českým reprezentantem ve FIFĚ. Dres českého nároďáku poprvé oblékl na kvalifikaci o FIFAe Nations Cup 2021, kde získal cenné zkušenosti. Miki je, jak už bylo zmíněno, vítězem e:LIGY. Zástupce nově vzniklého esportového týmu Cryptova rozhodně není velkým outsiderem utkání nebo skupiny, ba právě naopak. Miki dokáže čelit i velezkušeným borcům, což nám v minulosti již několikrát předvedl.

Kdo skutečně postoupí ze skupiny smrti se dozvíme již zítra na Twitch kanále PLAYzone od 16:30. Stejně jako minulý týden Vás streamem provedou Jiří "Bananides" Johanides, Filip "Koozy" Lejček a Tomáš "The Hateris" Rys. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která Vám poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách. 

Štítky: FIFA COOL liga