Přejít k hlavnímu obsahu

Preview skupiny C: Dokáže Sirisetsedm navázat na své výkony z minulých turnajů?

1. 6. 2021 | 09:03 EA SPORTS FC 24
Další hrací den před námi, tentokrát nás čeká skupina C, kde je papírovým favoritem DRMi10. Nejen zástupce sešívaných, ale i ostatní se budou chtít poprat o postup do play-off. Pojďme si společně rozebrat jednotlivé hráče skupiny a zjistit, kdo má největší šance na postup.
Skupina C
Skupina C
Zdroj: PLAYzone

UPDATE: Repete skupiny A? Ano, byli jsme svědky stejného průběhu, avšak s jinými jmény. Stejně jako M4tk05, tak i DRMi10 byl považován za velkého favorita své skupiny, ale ani on nedokázal naplnit předpoklady a vypadl hned po dvou utkáních. První prohru si připsal po zápase se Sirisetsedm, kdy prohrál poměrem 4:5. Svůj druhý zápas sehrál proti Cristymu, kterého do části poražených poslal MarioOoso99, a v sérii byla opravdu bohatá gólová nadílka. V tomto duelu padlo celkem čtrnáct branek a dokonce se rozhodovalo na penalty, ve kterých byl, bohužel pro DRMiho10, úspěšnější Cristy. Souboj o postup byl velmi opatrný, obzvlášť první zápas. Ten byl přímo pastvou pro oči fanoušků defenzivního fotbalu. Mohli jsme vidět velice bizarní statistiku, ani jeden aktér zápasu nevystřelil, což znamená, že jsme za celé utkání neviděli jedinou střelu. Nicméně ve druhém souboji se už jednalo o klasický zápas s góly, kde vstřelil o branku více MarioOoso99 a stal se tak prvním postupujícím skupiny C. Souboj o setrvání v soutěži sehráli Cristy a Sirisetsedm. Po hektickém dvojzápase s DRMim10 si postup vybojoval zásupce Viktorky Cristy, když v závěru utkání vstřelil rozhodující branku, díky níž slavil postup do nejlepší osmičky.

Výsledky skupiny C
Výsledky skupiny C
Foto: PLAYzone

V úterý 25. května se odehrála skupina B a rozhodla o další dvojici postupujících do play-off AXE FIFA COOL ligy. Úvodní boje skupiny dopadly podle očekávání, T9Laky porazil Kuceru a Kobby si dokázal poradit s RIIJKem. Zástupce Entropiqu si ve druhém zápase počínal o něco lépe než jeho oponent, když vyhrál po penaltovém rozstřelu, ovšem bylo to opravdu hodně těsné a nutno podotknout, že Kucerovi štěstí nepřálo. V prvním zápase o postup došlo také na penalty, ve kterých byl úspěšnější Kobby a stal se tak prvním postupujícím ze skupiny B. Souboj o setrvání v soutěži zvládnul lépe T9Laky, který společně s Kobbym postoupil do play-off. Ale teď už na samotnou skupinu C.

Skupina C

  • DRMi10 (SuperSlavia eSports)
  • Cristy (FCVP eSport)
  • MarioOoso99 (AC Sparta Praha eSports)
  • Sirisetsedm (Zicon eSports)

První zápas skupiny C sehraje Michal "DRMi10" Drastich, který si zajistil nejlepší výchozí pozici ve skupině, a Tomáš "Sirisetsedm" Novotný. O tom, kdo bude v tomto duelu favoritem, není pochyb. Jasným favoritem je Slavista DRMi10, dlouhodobě předvádí skvělé výkony a navíc se společně s Emericksonem stal eReprezentantem. V českém dresu se poprvé představil na kvalifikaci FIFAe Nations Cup, kde se blýskl nejednou výhrou proti zkušeným borcům. Svůj nejvzácnější skalp si připsal po výhře nad reprezentantem Německa DullenMIKE, který patří ke světové špičce. Zástupce týmu Zicon eSports Sirisetsedm je papírovým outsiderem, avšak nemůžeme ho odepisovat, jelikož poslední dobou předvádí slušné výkony. Na eLEAGUE se umístil na skvělém druhém místě a na eRepre se dokázal probojovat mezi nejlepší osmičku. Pravděpodobně můžeme očekávat ofenzivní fotbal od DRMiho, naopak Sirisetsedm bude hrát na breaky.

Druhý zápas je podstatně vyrovnanější, utkají se dva papírově podobně kvalitní hráči. Mario "MarioOso99" Gumbrešt nastoupí proti eReprezentantovi Slovenska Timoteji "Cristy" Starinskému. Nedávno jsme viděli vzájemný zápas těchto dvou hráčů, když oba hájili barvy svého klubu v přátelském zápase. Duel došel až do prodloužení, kde rozhodující branku vstřelil MarioOso99 a zvítězil 2:1. Sparťanovi se v  přáteláku opravdu dařilo, vytvářel velmi pěkné akce směrem kupředu a dokonce porazil T9Lakyho poměrem 4:1. Cristy je, i přes neúspěch Slovenska na FIFAe Nations Cup, určitě dobře naladěn díky svým výkonům, které byly konkurenceschopné. Do role mírného favorita řadíme MarioOosa99. 

Kdo skutečně postoupí z této vyrovnané skupiny můžete sledovat už zítra na Twitch kanále PLAYzone od 16:30. Celým streamem Vás provedou Jiří "Bananides" Johanides, Filip "Koozy" Lejček a Tomáš "The Hateris" Rys. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která Vám poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách. 

Štítky: FIFA COOL liga