Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN je konečně zpět! Slovenská legenda se opět potká v jednom týmu se seizedem

11. 6. 2021 | 08:15 Counter-Strike 2
Třináct dlouhých měsíců, tak dlouho trvala doba, co GuardiaN neoblékal dres žádného týmu. Nyní o sobě ale konečně dává vědět. Legendární slovenský sniper posiluje Trident Clan, ve kterém se znovu potká s bývalým parťákem z NAVI. Prozatím se nejedná o trvalý pobyt, nýbrž pouze o záskok, avšak to se může zanedlouho změnit.
GuardiaN
GuardiaN
Zdroj: HLTV.org

Ladislav "GuardiaN" Kovács, tohle jméno zná snad celý CS:GO svět. Legendární sniper má na svém kontě osm MVP medailí a kromě toho je také trojnásobným Major finalistou. Tohle je pouze malý výčet z mnoha milníků, které se tomuto slovenskému borci podařilo dosáhnout, avšak není všem dnům konec a GuardiaN má stále chuť hrát a chce všem dokázat, že před třicítkou nepatří do starého železa.

Od vyhazovu z FaZe Clanu v září roku 2019 to šlo s GuardiaNem z kopce. Jeho návrat do NAVI, ve kterém strávil v minulosti tři a půl roku, nevyšel absolutně podle jeho představ a hned po dvou měsících opustil základní sestavu. V březnu roku 2020 ještě krátce zaskakoval za Håkona "hallzerk" Fjærliho v týmu Dignitas na turnaji Flashpoint 1, což byl jeden z posledních offline turnajů než vypukla pandemie covid-19. GuardiaN následně čekal na vypršení kontraktu, který byl stále platný u NAVI, ovšem při té příležitosti streamoval a hlavně se soustředil na svoji individuální hru, což platilo dodnes.

Začátkem tohoto roku onen kontrakt vypršel a GuardiaN prostřednictvím Twitteru oznámil návrat. Jeho pozornost nakonec upoutal ruský tým Trident Clan, který je momentálně na vzestupu a nachází se na pozici číslo 56 ve světovém žebříčku. Tenhle krok se může zdát překvapivý, protože CIS scéna je opravdu bohatá na talentované snipery, slovenskému hráči ale dopomohlo i to, že s jeho příchodem se do základní sestavy vrací také Denis "seized" Kostin, jeho parťák z dob první štace v NAVI. Prozatím se nejedná o trvalé řešení, jelikož je GuardiaN v soupisce označen jako stand-in, ovšem těžko říct co čas přinese. Tak či tak doufejme, že se tato slovenská legenda bude schopna vrátit v plné síle a přidá do své sbírky další trofeje. Rozhodně by si to totiž zasloužil.

Sestava Trident Clanu vypadá takto:

 Rusko Timur "⁠clax⁠" Sabirov
 Rusko Aleksandr "⁠glowiing⁠" Matsievich
 Rusko Evgeny "⁠Norwi⁠" Ermolin
 Rusko Denis "⁠seized⁠" Kostin
 Slovensko Ladislav "⁠GuardiaN⁠" Kovács (stand-in)

 Rusko Stanislav "⁠futur⁠" Miller (trenér)

Zdroj: HLTV.org
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.