Přejít k hlavnímu obsahu

Švédská legenda se vrací! FaZe Clan je zase kompletní

15. 6. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2
FaZe Clan v nedávné době nepřeváděl ani zdaleka takové výkony, jaké se od sestavy plné hvězd čekalo. Všechny neúspěchy nakonec vyústily v konec coldzery a čekalo se na to, co se bude dít. Spekulace se nakonec potvrdily a do týmu se opět vrací švédská legenda olofmeister, avšak tentokrát se nejedná pouze o záskok, ale o trvalé místo v základní sestavě.
FaZe olofmeister
FaZe olofmeister
Zdroj: HLTV.org

Začátkem tohoto měsíce přišla zpráva, kterou očekávalo spoustu fanoušků FaZe Clanu. Na lavičku se přesunul Marcelo "coldzera" David, coby nejlepší hráč roku 2016 a 2017, kterému se jeho dvouletá smlouva chýlí ke konci a prodloužení neplánuje. Časy kralování jsou už bohužel dávno pryč, kdy se talentovanému Brazilci dařilo vše na co šáhnul, jelikož od jeho příchodu do evropského supertýmu se mu podařilo s FaZe Clanem vyhrát pouze dvě trofeje. Nejhorší období však FaZe Clan zažívá od odchodu Nikoly "NiKo" Kovače, který odešel zhruba před rokem za svým bratrancem do G2. Postupně se tato organizace propadla až na 39. příčku v žebříčku nejlepších týmů světa, což je nejníže v historii celé organizace a tudíž byla změna opravdu nutná.

Staronově příchozím hráčem se stává Olof "olofmeister" Kajbjer, který strávil nějaký čas na lavičce, když byl nahrazen Finnem "karrigan" Andersenem v polovině letošního února. I přesto, že se hned ze začátku očekávalo, že pátým hráčem se stane právě olofmeister, tak se jedná poněkud o překvapující krok. Tato švédská legenda totiž už dávno nepatří mezi nejmladší hráče, ale hlavně měla v minulosti problémy s motivací. Od té doby se situace nejspíš změnila, jelikož jeho spoluhráči na to mají jiný názor. „Myslím si, že jsme z nynější situace vyšli, jak nejlépe jsme mohli, protože máme v týmu jednoho z nejlepší lurkerů, který byl ochoten se vrátit z lavičky,“ okomentoval návrat švédské ikony celou situaci Russel "Twistzz" Van Dulken.

Počínání olofmeistera a celého FaZe Clanu budeme moci sledovat už na BLAST Premier Spring Final. Hned v prvním zápase na ně čeká Aleksandr "s1mple" Kostyliev se svými Natus Vincere. Podobné restarty kariéry s sebou nesou velký tlak, ovšem hráč se zkušenostmi, jako má olofmeister, by si s ním měl hravě poradit. Koneckonců se může jednat o jednu z posledních šancí, kterou Olof ve svém kariéře ještě dostane.

Nová sestava FaZe Clanu vypadá takto:

 Norsko Håvard "⁠rain⁠" Nygaard
 Lotyšsko Helvijs "⁠broky⁠" Saukants
 Kanada Russel "Twistzz" Van Dulken
 Dánsko Finn "karrigan" Andersen
 Švédsko Olof "olofmeister" Kajbjer

 Švédsko Robert "⁠RobbaN⁠" Dahlström – trenér

Zdroj: HLTV.org
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.