Přejít k hlavnímu obsahu

Levi a leckr zářili naplno a dotáhli své týmy do semifinále Sazka eLEAGUE

18. 6. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
Vyřazovací část třetí sezóny Sazka eLEAGUE vypukla ve čtvrtek. Na programu totiž bylo osmifinále, která určilo nejlepší čtveřici pro samotný víkend.
Trofej soutěže
Trofej soutěže
Zdroj: Sazka eLEAGUE

Prvním duelem byl vyostřený souboj mezi ENTERPRISE esports a eSubou. Bylo jasné, že kdo v tomhle duelu prohraje, tak pro něj bude jarní sezóna velkým zklamáním. Do série lépe vstoupili EP, kteří parádní hrou za obě strany překvapili eSubu na jejím vlastním map picku a po výhře 16:7 na Overpassu se šlo na Mirage. K více bodům nepomohl ani nůž Dominika 'blogg1s' Janity na svého kamaráda a rivala v jednom, Erika 'The eLiVe' Sitha. Modrá krev ale na druhé mapě oplatila soupeři porážku naprosto parádně, demolice skončila v poměru 16:2 a šlo se na rozhodující Vertigo. Ani na něm fanoušci neviděli vyrovnanou bitvu a napínavou koncovku, ENTERPRISE se skóre 16:6 vítěz celkově 2:1 a postupuje mezi čtyři nejlepší týmy této sezóny.

Na vítěze už čeká jednička základní části, kterou není nikdo jiný než tým SINNERS. EP s nimi na konci základní části odehráli na jedné mapě vyrovnanou partii, pro případný úspěch to ale bude chtít, aby se sešlo více faktorů. V semifinále proti eSubě hodně řádil Lukáš 'Levi' Bouřa, jehož forma v základní části zůstala za očekáváním, a když se k němu připojí ostatní tradiční hvězdy ENTERPRISE, základ na napínavý zápas bychom měli. Důležité také bude rozpoložení v táboře hříšníků, které v posledních dnech sužovala, že v ESEA Premier dokonce museli jeden zápas vzdát. Takovou příležitost už EP znova dostat nemusí! Přijde odplata za poslední finále?

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Ve druhém zápase se utkal třetí se šestým, takže papírově se očekávala jednoznačnější bitva. Hráči Sazka.BRUTE se ale na těžkého soupeře připravili bravurně a nedali mu nic zadarmo. Na svém map picku dokonce vyhráli úvodní stranu, ale druhá část Inferna už patřila Entropiq Prague. Nutno však říci, že nebýt individuálního výkonu kapitána Michala 'leckr' Kadlíčka, který zaznamenal K/D ratio rovných 2.00, tak by se výhra 16:13 rodila hodně těžko. Nabuzeni dobrým výkonem šli BRUTE se vztyčenou hlavou na Nuke, kde taktéž udávali tempo. I tady se ale EIQ převzali včas otěže a díky parádní CT straně otočili skóre na 16:12, znamenající výhru 2:0.

Pro nového šampiona 1. Tipsport COOL ligy je možná i lepší, že pro něj nebylo osmifinále procházkou růžovým sadem. Čekat na ně bude totiž nažhavená sestava Sampi.Tipsport, která právě přes Entropiq Prague prošla přímo do semifinále. Na leckra a spol. tedy čeká čas odplaty a dle papírových odhadů se fanoušci mohou těšit na opravdu brilantní zápas se šťavnatým nábojem. Play-off pokračuje v sobotu odpoledne, kdy od 13:15 postupně proběhnou oba semifinálové duely. Vyvrcholení soutěže je poté naplánováno na neděli od 15:30.

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.