Přejít k hlavnímu obsahu

Další matador domácí scény nebude chybět na druhém milníku letošní MČR sezóny

23. 6. 2021 | 14:30 Counter-Strike 2
Minulý víkend byl ve znamení třetí kvalifikace na AORUS MČR Tour, další z řady turnajů, odkud lze postoupit přímo postoupit na letošní Vodafone MČR v počítačových hrách. Vítězem kvalifikace se pro mnohé překvapivě stal tým ANDROMEDA, který ukázal, že s ním stále musíme počítat.
vergiL
vergiL
Zdroj: Y-Zone

Organizace ANDROMEDA se na scéně objevila na konci loňského roku. Nebylo jisté, co se od týmu dá očekávat, jestli bude chtít atakovat domácí špičku, nebo se zařadí do zlatého středu domácí scény. Nutno říci, že od té doby se o Andromedě tolik nenamluvilo a tento pojem jsme mohli vídat spíše v turnajích nižších sfér. Nyní by se ale všechno mohlo změnit a zlomit k lepšímu. Z původního týmu už sice zůstali pouze dva hráči, před nimi a novou trojicí je však velká výzva. ANDROMEDA uspěla ve třetí kvalifikaci na AORUS MČR Tour.

V čele sestavy je 29letý Lukáš 'vergiL' Majerik, který od prvního ročníku MČR v CS:GO chyběl až do roku 2017 mezi domácí špičkou jen jedinkrát. Naposledy dal o sobě vědět pod křídly Vikingekrig Esports, kdy si zahrál i na švýcarské offline akci Supreme Masters. Zkušený matador se však nevzdává a spolu s Miloslavem 'm0nsterr' Gáplovským se bude snažit se konečně s týmem ANDROMEDA prosadit. Kromě vergiLa se v sestavě nachází neméně zkušený Tomáš 'tMs1k' Zelenka a další duo, které spolu hrálo v mnoha týmech už mnoha lety – Martin 'ANSONE' Anselm a David 'zerdic' Žeravík. Zkušeností mají kluci na rozdávání, chuť hrát ale také nechybí.

Třetí kvalifikace pro vergiLovu smečku nezačala šťastně, ANDROMEDA totiž prohrála s juniorkou (teda až "C" týmem) Sazka.BRUTE a do play-off šla ze druhého místa ve skupině. Tam ale nasadila vyšší obrátky, porazila jednoho vítěze skupiny s názvem RYCHLOVKA a na třech mapách vyzrála také na tým GLORE, nejnovějšího účastníka 1. Tipsport COOL ligy. Právě tento výsledek dává zajímavou naději, že by ANDROMEDA nemusela hrát na AORUS MČR Tour druhé housle. Dobrou formu navíc potvrdila výhra finále nad týmem COJAVIM.

Štítky: Andromeda, AORUS, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.