Přejít k hlavnímu obsahu

Dohnala Dardocha konečně karma? Toxická hvězda je nyní na pokraji ukončení kariéry v LCS

24. 6. 2021 | 12:23 League of Legends
Kdysi jedna z největších vycházejících hvězd LCS, dnes už jenom průměrný jungler, kterého dohnala jeho toxicita. Dardochova kariéra je přinejmenším zajímavá, protože tak velké množství týmů, které vystřídal, to se jen tak u nějakého hráče nevidí. Bohužel pokaždé zklamal pouze sám sebe, když se nedokázal chovat slušně a nyní to vypadá, že je jeho působení v LCS u konce.
Je toto konec Dardocha v LCS?
Je toto konec Dardocha v LCS?
Zdroj: Riot Games

Pojďme se na chvíli zastavit u Dardochovy kariéry jako celku. Talentovaný, agresivní a hlavně nebojácný jungler, tak by se dal tento mladý Američan popsat. Bohužel jedna z těchto vlastností se stala pro jeho kariéru osudovou. Jeho agrese ze hry se přesunula i do reálného života a mnohdy slovně napadal své spoluhráče, trenéry a majitele organizací.

Všechno to začalo v roce 2016, kdy v tehdy nově založeném Team Liquid začal urážet svého spoluhráče a bývalého mistra světa Pigleta. Aby toho nebylo málo, tak ještě začal urážet své trenéry a nijak se tím veřejně netajil. Bohužel mu tahle vlastnost zůstala a v dalších týmech se už tentokrát aspoň snažil nějak tyto problémy utajit. Ovšem naneštěstí pro něj se pokaždé objevil nějaký spoluhráč, který toto všechno vynesl zase pěkně zpátky na povrch.

Vrcholem všeho se stalo drama z minulého roku, kdy se spolumajitelka TSM Aileena Xu omylem prořekla u Doublelifta na streamu a pravděpodobně tak nadobro ukončila Dardochovy šance v LCS. Sice se ho poté ujali Dignitas, ale i tahle zastávka vypadá u konce a když vezmeme v potaz jeho minulost, tak už není moc kam jít.

Nyní je Dardochovi pouhých 23 let, ale už to vypadá, že po devíti týmech a šesti sezónách v LCS nastal čas, kdy bude nucen ukončit kariéru, nebo kompletně změnit působiště. Dignitas ho minulý týden po špatných výkonech posadili na lavičku svého hlavního týmu, takže automaticky měl jít hrát do akademie, ale to se nestalo. Dignitas Academy se radši rozhodli dát šanci vycházející hvězdě s přezdívkou Will.

Co to pro Dardocha znamená? Těžko říct, kontrakt má podepsaný do roku 2022, ale s Akaadianem v hlavním týmu a Willem v akademii, pro něj bude strašně těžké udělat nějaký dobrý dojem. Byl by přestup do Evropy možnost? Určitě by se pro něj dalo v LEC udělat v některých týmech místo a mohl by upoutat dobrou pozornost a znovu nastartovat kariéru. Co myslíte vy, že by mohlo pomoct Dardochovi?

Štítky: Dardoch, Dignitas, TSM
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.