Přejít k hlavnímu obsahu

Rainbow Six: Siege se dočká vlastní deskové hry

25. 6. 2021 | 09:32 Rainbow Six: Siege
Rainbow Six Siege dostane vlastní deskovou hru s názvem 6: Siege, za kterou stojí zástupci Mythic Games. Kickstarter na její podporu již započal, vyjít má v červnu 2022.
6: Siege
6: Siege
Zdroj: Mythic Games

6: Siege od Mythic Games, tvůrců Super Fantasy Brawl nebo oficiální deskové hry Darkest Dungeon, bylo oznámeno již v únoru. Kickstarter s možností předobjednávky byl ale spuštěn až nyní a velmi rychle předčil původní očekávání. Za standardní edici dáte 70 dolarů (cca 1 480 Kč). Pokud si budete chtít pořídit všech pět plánovaných rozšíření, připravte si až 200 dolarů (cca 4 250 Kč).

A o co přesně jde? Hra se snaží přetvořit klasickou taktickou FPS akci, známou ze Siege, do podoby 1v1 deskové hry, což je poměrně náročný cíl, který si netroufne klást každá deskoherní adaptace. V základní verzi najdete všech 20 operátorů známých z videohry, která byla spuštěna v roce 2015. Rozšíření pak přinesou mnoho dalšího – podpora této kampaně přinese například bonus v podobě operátora Zera.  

Na to, jak hra funguje, se můžete mrknout ve videu níže, kdy se na ni podíval YouTube kanál Geek & Sundry. Pravidla jsou trochu složitější, takže je možná nepochopíte hned napoprvé. V základu jde podle videa o to, že hráči ještě před hrou rozmístí své operátory na mapě ve stylu Námořní bitvy (taky známé jako Lodě). Následně se střídají, střílejí a používají zařízení proti operátorům ostatních hráčů. Podobně jako ve videohře má každý operátor své jedinečné zařízení nebo schopnost, plus několik záložních granátů a armor rating. Samozřejmě vidění operátorů na stole maří jakékoliv utajení, proto existuje také fáze před objevem, kdy vlastně ovládáte dvě verze své postavy, kdy pouze jedna z nich je skutečná.   

Pravidla zní tedy na první pohled poměrně složitě, ale člověk na to po několika zkušebních kolech jistě přijde. Jednou z výhod je to, že se snaží napodobovat prvky z videohry, jako je „přímá viditelnost“. Když je hráč trefen a nevěří, že ho operátor mohl zasáhnout z úhlu, v němž se právě nachází, může s tím něco udělat.

Původním cílem bylo vybrat 100 tisíc dolarů, což se záhy podařilo. Nyní zájemci přispěli již přes 800 tisíc dolarů. Kampaň poběží ještě několik dní pro další případné zájemce. Očekává se, že hra bude vydána v červnu 2022. 

Zdroj: pcgamer.com