Přejít k hlavnímu obsahu

Sparta kompletně ovládla AXE FIFA COOL ligu, novým šampionem se stává Emerickson

27. 6. 2021 | 20:29 EA SPORTS FC 24
Finální den AXE FIFA COOL Ligy máme za sebou. Semifinálová klání nám rozhodla o tom, že finále bude výhradně v červených barvách sparty. Do té putovala i odměna pro šampiona celého turnaje, 50 000 Kč.
Emerickson
Emerickson
Zdroj: PLAYzone

UPDATE – finále | Emerickson vs Caster: Finále ve sparťanských červených barvách už od začátku pro tuto organizaci představuje v rámci AXE FIFA COOL Ligy jasné vítězství a především skvělou podívanou. V zápase se nám představili dva dobří kamarádi a týmoví spoluhráči, kteří se ale rozhodně nešetří. V první hře do boje lépe nakročil komentátory i hráči ze zápasu o třetí místo favorizovaný Emerickson, který zápas s čistým skóre dovedl do stavu 2:0.

V druhé hře jako by se vše otočilo a správnou nohou do zápasu vykročil Caster. Naprosto s přehledem vstřelil první gól a velmi rychle svůj náskok navýšil na 2:0. Emericksonovi se poté podařilo se vzpamatovat a protivníkovu výhodu nejprve snížit a posléze dorovnat na stav 2:2. V osmdesáté minutě hry se Emericksonovi podařilo skóre překlopit na svou stranu a dostat se tak velmi blízko celkovému vítězství turnaje. O pět minut herního času později se ale podařilo gól vstřelit i Casterovi a zápas se tak vrátil do nerozhodného stavu a napětí prodloužil do poslední možné chvíle. V 96. minutě Caster otočil utkání a osm minut herního času později se totéž podařilo i Emericksonovi a vše tak bylo opět na vyrovnaném stavu. O výsledku se rozhodlo až ve 117. minutě, kdy zaskóroval opět Emerickson, který se jen o chvíli později mohl radovat z vítězství celého turnaje. 

"Je to skvělej pocit konečně prolomit tu smůlu a na velkým turnaji brát první místo, to jsem do tohohle ročníku neznal. Jsem rád, že se mi to povedlo a beru to jako jeden z mých největších úspěchů v kariéře. Jsem s touhle sezónou maximálně spokojený," v rozhovoru s komentátory uvedl sám šampion ligy, Emerickson.

Finále
Finále
Zdroj: PLAYzone

UPDATE – Zápas o třetí místo | MarioOoso99 vs Dalas94: Marioso do zápasu o třetí místo vstupoval s tím, že pokud se mu podaří vyhrát, bude to pro Spartu znamenat zisk všech tří medailových pozic. Možná právě tato motivace ho hnala kupředu neskutečným tempem a už od začátku bylo vidět, kdo má navrch. Když pak v klíčovém momentu Dalas dokázal srovnat stav na 2:2, vypadalo to, že misky vah se ještě můžou převáhnout na jeho stranu. Po neproměněné penaltě už ale bylo divákům a možná i hráčům samotným jasné, že vše spěje k vítězství Sparty. Marioso si ke konci zápas vyloženě užíval a hrál ho exhibičně, i přesto se mu však jeho náskok dařilo stále zvyšovat. 3:2, 4:2, a nakonec až 5:2 kdy bylo jasné, že sledujeme zápas s dost možná největším rozdílem ve skóre v celém třetím ročníku AXE FIFA COOL Ligy. 

Po skončení hry Marioso vypadal naprosto spokojeně, komentátorům tak pouze potvrdil svá dřívější slova. "Tento ročník určitě beru jako můj zatím nejlepší. Finále vidím jako vyrovnaný zápas, ale spíše favorizuju Emeho. Výsledek bych si tipl 4:3."

"Marioso hrál skvěle a zaslouženě vyhrál, dostal jsem se do zápasu pozdě. Kdybych dokázal proměnit tu penaltu, obrátilo by to zápas. Bohužel to ale neklaplo a Mario je zaslouženě třetí. Jako úplného vítěze ligy vidím Emericksona, který dá 6 gólů," prozradil komentátorům v pozápasovém rozhovoru Dalas.

UPDATE – 2. semifinále | MarioOoso99 vs Emerickson: Druhé semifinále zpočátku vypadalo celkem jednoznačně a vše ukazovalo na finále v červených barvách. MarioOoso99 se ne jednou, ale hned dvakrát ocitl v situaci, kdy v 9 z 10 případů gól padne, ovšem Mariosovi ani jedna z těchto téměř stoprocentních šancí nevyšla a přestože ještě před samotným koncem zápasu se mu povedlo dát Emericksonovi gól z penalty, výsledek samotného zápasu už to ale bohužel zvrátit nemohlo.

"V poslední chvíli jsem chtěl prohnat ovladač pokojem, ale to by asi nebylo na místě. Opět jsem dostal flashback z předchozích turnajů a řekl jsem si, že to už není normální, zapnul jsem, snažil jsem se držet balón a nedat Mariosovi šanci. Pak už jsem věděl, že to bude moje. Jsem rád, že si to s Casterem kopneme po dlouhé době společně ve finále. Hraje se o hodně, je to finále, může to dopadnout jakkoli, jsem rád, že se utkám s ním a že pohár půjde do Sparty," vyjádřil se vítěz druhého semifinálového duelu Emerickson.

Já jsem čekal na poslední chvíli, čekal jsem, že se hýbne na přední tyč a on se hýbnul na zadní. Do každého turnaje jdu s největšíma ambicema, takže beru jen vítězství. Pokud se ale umístím do top 3, tak to bude dobrý. O třetí místo budu rozhodně bojovat,“ uvedl MarioOoso99 k semifinálovému sparťanskému duelu.

UPDATE – 1. semifinále | Dalas94 vs Caster: Hned první semifinále bylo výbornou pozvánkou pro diváky, aby u streamu zůstali i nadále a sledovali, jak se budou vyvíjet jednotlivá utkání i během zápasu české reprezentace. Souboj plný gólů a zvratů nakonec ovládl Caster, který na Dalase dotíral od první minuty a nakonec vstřelil vítěznou branku pár minut před koncem. Zápas skončil 5:4 ve prospěch Castera.

AXE FIFA COOL liga: play-off pavouk
  Česká republika Caster5      
     Česká republika Caster0   
  Česká republika Dalas944      
        Česká republika Emerickson 
  Česká republika MarioOoso992    Vítěz 
     Česká republika Emerickson2   
  Česká republika Emerickson3      
     Česká republika Dalas942   
        Česká republikaMarioOoso99 
     Česká republika MarioOoso995 3. místo 

Pouze čtyři přeživší dokázali doputovat do posledního hracího dne AXE FIFA COOL ligy, kde se rozhodne o celkovém vítězi. V obložení tří Sparťanů se nachází jediný reprezentant jiného klubu a to Dalas94, hráč esportové sekce Teplic. První semifinále sehraje Dalas94 proti Casterovi. Tento souboj byl k viděni ve skupinové fázi, kde byl úspěšnější Caster. Oba hráči produkují velmi ofenzivní fotbal a je více než pravděpodobné, že padne velký počet branek. Druhý semifinálový dvojzápas se bude hrát mezi Emericksonem a MarioOosem99. Druhý jmenovaný má za sebou velmi povedené čtvrtfinále, jelikož vyřadil špičkově hrajícího T9Laykho. Ve Sparťanském duelu je mírným favoritem MarioOoso99, který hraje velmi přesvědčivě. Můžeme očekávat opatrný souboj s malým počtem branek. Kompletní preview a predikce, kdo se stane vítězem AXE FIFA COOL Ligy, najdete zde.

Ať už s našimi tipy souhlasíte, či máte názor odlišný, na svojí tutovku si můžete i vsadit u Tipsportu s aktuálními kurzy.

Kurzy na AXE FIFA COOL Ligu
Kurzy na AXE FIFA COOL Ligu
Zdroj: Tipsport

Celým turnajem nás, stejně jako doposud, bude provázet trojice komentátorů, kteří dokáží zprostředkovat atmosféru bojů na virtuálním trávníku stejně, jako kdybyste seděli na stadionu a sledovali hráče hrát naživo.

Filip "Koozy" Lejček
Filip "Koozy" Lejček
Zdroj: PLAYzone

Hlavním komentátorem po celý event bude Filip "Koozy" Lejček. Rodák z Chlumce u Ústí nad Labem je jeden z nejznámějších moderátorů esportu u nás. Znát ho můžete, nejen z komentování FIFY nebo NHL, ale i  z rádia. Koozy je také bývalým profesionálním hráčem FIFY a nutno podotknout, že má bohatou historii. Kariéra v roli profesionálního FIFA hráče trvala cca pět let a úspěchů bylo opravdu mnoho. K vyzdvihnutí stojí vítězství MČR nebo třeba dvě úspěšné kvalifikace na FIFA INTERACTIVE WORLD CUP, což bylo oficiální MS ve FIFĚ.

Jiří "Bananides" Johanides
Jiří "Bananides" Johanides
Zdroj: PLAYzone

Dalším členem moderátorského týmu je Jiří "Bananides" Johanides, analytik a moderátor českého esportu, který vyniká především svou všestranností. Znát jej můžete kromě FIFA prostředí také například z komentování Vodafone MČR v Counter-Strike: Global Offensive.

Tomáš "The Hateris" Rys
Tomáš "The Hateris" Rys
Zdroj: PLAYzone

V tříčlenné skupině moderátorů nebude chybět ani všemi oblíbený Tomáš "The Hateris" Rys. Toho můžete znát z Facebooku, kde streamuje FIFU a baví lidi. The Hateris má s komentováním FIFY mnoho zkušeností, dokonce měl čest moderovat na obrazovkách České televize s Davidem Kalousem.

Štítky: FIFA COOL liga