Přejít k hlavnímu obsahu

AXE FIFA COOL Liga vrcholí! O úplném vítězi se rozhodne v neděli odpoledne

26. 6. 2021 | 14:04 EA SPORTS FC 24
Dvojice pro semifinále rozlosovány! AXE FIFA COOL Liga má před sebou poslední hrací den, kde budeme sledovat semifinále, utkání o 3. místo a samozřejmě i grandfinále, které se bude hrát formátem BO3. Kdo má největší šance na výhru?
Finále AXE FIFA COOL Ligy
Finále AXE FIFA COOL Ligy
Zdroj: PLAYzone

V úterý 22. června se odehrála první část play-off a to čtvrtfinálové duely, kde se rozhodlo o postupujících do semifinále. Prvním postupujícím se stal Emerickson, který dokázal porazit Cristyho na penalty. Dalším místenku získal Dalas94 díky velmi ofenzivní hře. O největší překvapení celého čtvrtfinále se postaral Caster. Jeho dvojzápas se Seronem měl opravdu všechno, včetně penalt, které rozhodly o tom, že se do semifinále podívá právě on. Dalším neočekávaným postupujícím byl MarioOoso99, který vymyslel správný recept na Viktoriána T9Lakyho a vyřadil jej z turnaje. 

V neděli 27. června proběhne finální hrací den, kde se rozhodne o úplném vítězi AXE FIFA COOL Ligy. Všechna utkání se, kromě finále, odehrají formátem BO2. Samotné finále se bude hrát na dva vítězné zápasy, ted BO3. O tom, že je esportový tým pražské Sparty na vzestupu, není pochyb, vždyť mají v semifinále hned tři zástupce. Už teď je jisté, že alespoň jeden Sparťan se dostane do finále a alespoň dva získají medaile. Mezi Sparťany Emericksonem, Casterem a MarioOosem99 je pouze jediný hráč jiného klubu - Dalas94, zástupce FK Teplice eSports. Semifinálové dvojice byly nalosovány Haterisem a Koozym na úterním streamu před zraky všech diváků. 

Semifinále AXE FIFA COOL Ligy
Semifinále AXE FIFA COOL Ligy
Foto: PLAYzone

Počáteční duel nedělního streamu odehrají od sedmnácti hodin Martin "Caster" Štěpán a Martin "Dalas94" Vujtík. V letošním ročníku se tento souboj už hrál a to ve skupinové fázi, kde byl po gólové přestřelce úspěšnější Caster. Vypadá to, že Dalas94 prolomil smůlu a konečně se mu na turnaji daří. V AXE FIFA COOL Lize dokázal porazit mnoho silných hráčů, jako M4tk05 nebo Kobbyho88, a už je v semifinále. Ještě víc se daří Casterovi, který se svým prvotřídním týmem vyřadil jednoho z největších adeptů na výhru celé AXE FIFA COOL Ligy. Řeč je o Seronovi, hráči patřícímu k úzké špičce česko-slovenské FIFA scény. 

Druhé semifinálové klání sehrají překvapivě zástupci Sparty. Los k sobě přiřadil Maria "MarioOosa99" Gumbrešta a Jana "Emericksona" Krupičku. Oba tito hráči zaujímají TOP 3 v nejdelším počtu vítězných zápasů bez porážky ve víkendové lize na CZ/SK scéně. MarioOoso99 má rekord 100 zápasů bez prohry a Emerickson dokonce 117. MarioOoso99 dokázal vyhrát skupinu C, když porazil Cristyho a Sirisetsedm. V play-off navíc dokázal porazit skvěle hrajícího T9Laykho, což mu jistě zvedlo sebevědomí. Emerickson má za sebou také velmi těžkou cestu. Prvně si musel poradit se svou skupinou smrti, kde dokázal porazit, jak Mikiho, tak i Serona, a nakonec zvládnul čtvrtfinálový souboj s Cristym. Můžeme čekat velmi vyrovnaný souboj, kde bude rozhodovat jedna branka.

Finále AXE FIFA COOL Ligy můžete sledovat na našem Twitch kanále od 16:45. Již klasicky Vás streamem provedou dobře známí Jiří "Bananides" Johanides, Filip "Koozy" Lejček a Tomáš "The Hateris" Rys. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která Vám poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách.

Štítky: FIFA COOL liga