Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off je tady! Kdo postoupí do finálového dne?

22. 6. 2021 | 10:35 EA SPORTS FC 24
Osm nejlepších se dokázalo prokousat skupinovou fází a postoupilo do play-off. Dvojice pro čtvrtfinále byly nedávno nalosovány a k vidění budou velmi zajímavé souboje. Kdo se přiblíží k výhře 50 000 Kč?
Play-off je tady!
Play-off je tady!
Zdroj: PLAYzone

UPDATE: Čtvrtfinálové duely nám přinesly nemalý počet překvapení, vypadli i ti největší adepti na výhru celé AXE FIFA COOL Ligy!

Úvodní duel celého čtvrtfinále se konal mezi Emericksonem a Cristym a hned bylo o drama postaráno. Oba borci se nikam nehnali, hrál se poklidný fotbal, avšak to se změnilo ve druhém zápase. Ještě v 65. minutě měl Emerickson třígólový náskok a vše pro něj vypadalo velmi růžově, nicméně Cristy výrazně přidal a dokonce dokázal vyrovnat na 3:3. Celé utkání nakonec došlo na penalty, kde byl úspěšnější Jan "Emerickson" Krupička.

Následující souboj sehráli Dalas94 a Kobby88. Utkání dvou nesmírně vyrovnaných borců nabídlo rovněž velmi vzrušující podívanou. Již od prvního zápasu byla k vidění ofenzivní hra Dalase. Slávista Kobby hrál povětšinu zápasu na své polovině, ale i přes to si do odvety zajistil dvougólový náskok a to hlavně díky hrůzostrašné obraně oponenta. Dalasova obranná řada se do dalšího zápasu vzpamatovala a přidal se i útok, který se stal produktivnějším. Dvojzápas dospěl až do prodloužení, kde vstřelil dvě rozhodující branky Martin "Dalas94" Vujtík a dokonal tak obrat zápasu.

Třetí zápas odehráli Sparťan Caster a Seron, hráč týmu Sampi eSports. Casterovi se do této série podařilo vstoupit velmi dobře. Již od prvních minut diktoval tempo hry a dokonce první zápas vyhrál 2:0. Kdo vsadil v prvním zápase na výhru Castera, tak si jistě odnesl pěknou výhru, jelikož byl na něj vypsán kurz 6.60. Podstatně vyrovnanější byla odveta, ve které zvítězil Seron, a stejně, jako první a druhá série, skončila i tato poměrem 3:3 v základní hrací době. V prodloužení jsme se žádného gólu nedočkali a šlo se tak na pokutové kopy. Velkou kliku měl Martin "Caster" Štěpán, jehož penalta propadla Lvu Yashinovi a poslala jej do semifinále.

Poslední zápas večera sehráli Sparťan MarioOoso99 a T9Laky z týmu FCVP eSports. Hrálo se velmi opatrně, ani jeden z hráčů nechtěl udělat chybu. Po prvním zápase se hráči rozešli smírně výsledkem 1:1 a i v druhém zápase se očekával podobný průběh. Snad nejvyrovnanější duel večera rozhodl Mario "MarioOoso99" Gumbrešt, jenž vsítil o dvě branky více než jeho soupeř. Klub AC Sparty Praha eSports musí být na své reprezentanty převelice pyšný, jelikož se hned třem povedlo probojovat do semifinále AXE FIFA COOL Ligy.

Výsledky čtvrtfinále
Výsledky čtvrtfinále
Foto: PLAYzone

Po dvoutýdenním čekání jsme se konečně dočkali dalšího hracího dne. Na programu je play-off, konkrétně čtvrfinále, ve kterém se představí nejlepší hráči skupinové fáze. Všech osm vyvolených bylo nalosováno do pavouka s tím, že se nemohli potkat hráči postupující ze stejné pozice a skupiny. Play-off se bude hrát klasickým pavoukem, kde budou hráči bojovat o svůj krk v BO2 (nejlepší ze dvou). 

První místenky v play-off si vybojoval Martin "Caster" Štěpán společně s Martinem "Dalas94" Vujtíkem, který poslal domů favorita skupiny A M4tk05. Ze skupiny B se z postupu radovali bezchybný Martin "Kobby88" Strnad a také Lukáš "T9Laky" Pour s jediným zaváháním. Skupinou C se úspěšně prokousali Mario "MarioOoso99" Gumbrešt a Timotej "Cristy" Starinský, který poslal domů favorita DRMiho10. Poslední dvě místa v play-off získali překvapivě dva hráči ze skupiny D. Jmenovitě dokázal postoupit Jan "Emerickson" Krupička a společně s ním také Dominik "Seron" Čermák, zástupce Sampi eSports.

Pavouk
Pavouk
Foto: PLAYzone

Již dnes v 17:00 vypukne první zápas play-off a to mezi Emericksonem a Cristym. První jmenovaný má za sebou velmi povedenou skupinu a možno je papírově nejsilnějším hráčem play-off. Hlavním důvodem je skutečnost, že dokázal vyhrát nejobávanější skupinu, kde porazil Mikiho a také špičkového Serona. Viktorián Cristy sice nedokázal postoupit bez porážky, ale taky se může pyšnit cenným skalpem v podobě vyřazení DRMiho10. Vzájemný zápas těchto dvou borců jsme měli naposledy možnost vidět v přáteláku mezi FCVP eSports a AC Sparty eSports, kde byl úspěšnější Cristy.

Další duel odehrají Kobby88 a Dalas94. Roli papírového favorita přebírá Kobby88, který ve své skupině nenašel přemožitele. Dalas94 se na tomto projektu objeví po měsíci, těžko tedy říct, zda je stále gólově naladěn jako ve své skupině. Duel mezi těmito borci je opravdu vyrovnaný a pravděpodobně můžeme čekat vyrovnanou hru, která může dojít až do prodloužení, ne-li na penalty.

Třetí utkání večera se odehraje mezi Casterem a Seronem. Vítěz předchozí 2. sezóny FIFA COOL Ligy zaváhal ve své skupině s Emericsonem, ale nakonec se mu podařilo postoupit ze záchraného zápasu. Viktorka tak má v playoff dva zástupce. Třetí postupivší Sparťan Caster ukázal ve své skupině dobrou formu, bude však stačit na Serona? 

Poslední zápas sehrají MarioOoso99 a velezkušený T9Laky. I přes to, že MarioOoso99 potvrdil svou kvalitu a dokázal postoupit bez jediné porážky, tak je v tomto zápasu mírným favoritem T9Laky, který dlouhodobě patří k úzké špičce naší scény. Poslední vzájemný zápas jsme mohli naposledy sledovat, stejně jako v předešlém případě, v přáteláku FCVP eSports a AC Sparty eSports. Zápas skončil poměrem 4:1 ve prospěch Sparťana MarioOosa99.

AXE FIFA COOL Ligu můžete sledovat na našem Twitch kanále od 16:30. Již klasicky Vás streamem provedou dobře známí Jiří "Bananides" Johanides, Filip "Koozy" Lejček a Tomáš "The Hateris" Rys. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která Vám poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách. 

Štítky: FIFA COOL liga