Přejít k hlavnímu obsahu

Názory profesionálov na novú metu po update

30. 6. 2021 | 08:00 Brawl Stars
Už je to nejaký ten čas, čo do hry prišiel update s horúcou letnou tematikou do hry, a spolu s ním prišli aj posledné balance changes, ktoré s metou trocha zamixovali. V tomto článku sa pýtame najskúsenejších kompetetívnych hráčov na zmenu mety.
Balance Changes
Balance Changes
Zdroj: PLAYzone

Spolu so zmenami v mete nutne prichádza to obdobie, kedy hráči skúšajú, čo nového funguje a čo nie, objavujú nové možnosti mety. Na piatkovom Midseason turnaji sme však u profíkov videli extrémne rýchle oboznámenie sa s metou, a schopnosťou ju používať. Poprosili sme tak niekoľkých popredných hráčov na scéne, aby vám, čitateľom, novú metu trochu priblížili. O mete vám novinky povedia Slayer (Sprout Boly), Křemílek (eKoVy), Wex (SaWeKoMa), Divi (Overkill Gaming) a nakoniec Lodon (Sampi.Tipsport). Tu sú ich názory:

Ktorý z balance changes sa ti osobne najviac páčil a prečo?

Slayer: Nejvíc se mi z balance changes líbí asi Buff tanků, meta se díky tomu zase dost změnila a je víc kombinací co hrát, což je super.

Wex: Tak z těch nejnovějších balance changes mne nejvíce potěšil Stu nerf, kdy přišel o knockback. Byla to velmi otravná a silná schopnost a hodně counterovala mého oblíbeného Mortise.

Divi: Nejvíce se mi líbila změna nábojů při respawnu. Nyní se znovuzrodíte pouze s jedním nábojem. V minulosti bylo dost těžké dát gól v Brawl Ballu, zničit I.K.E. v Siege nebo dát nějaké větší hity na safe v Heistu, nyní je ale hra víc útočná a už se vám nestane, že budete minutu stát před soupeřovou bránou bez gólu. 

Aký balance change ťa najviac prekvapil?

Slayer: Nejvíc mě asi překvapil nerf na Boa, už tak byl celkem špatný a ted ho uplně odepsali ze hry dá se říci.

Lodon: Hodně mně překvapil rework Bo a Colette gadgetů.

Křemílek: Nejvíc mě určitě překvapil buff několika tanků, kteří si teď dokážou nabít ultinu, když dostanou hit. A také mě překvapil nerf 8-bita. Zdál se mi celkem vybalancovaný.

Existuje v tejto mete nejaké jednov univerzálne kombo, ktoré sa dá hrať všade?

Slayer: V minulé metě by bylo celkem jednoduché říci ano, všichni tak nějak ví o čem mluvím. Ano je to gene max a sandy, ale v této metě asi nedokážu s jistotou říct, že je nějaké univerzální kombo, ale pokud ano, taky bych řekl Double tank poco či Triplle tank.

Lodon: Ne. Proto se mi tato meta líbí nejvíc za celou dobu co Brawl Stars hraju.

Ktorý z balance changov sa ti nepáčil a prečo?

Křemílek: Nelíbil se mi buff El Prima, protože mu teď stačí jen jít, nechat se hitovat (čímž si nabije ultinu) a pak prostě skočit. Nemusí v podstatě vůbec nic dělat.

Wex: Vůbec se mi nelíbil Nani nerf. Maximální možné poškození se snížilo z 5300 na 4120 při maximální vzdálenosti. Nani to dost ovlivnilo, hlavně na mapě Shooting Star, kde je to stále asi No.1 pick, ale neni tak silná, jako bývala.

Divi: Žádná z Balance Changes se mi vyloženě nelíbila, pouze si myslím, že změna postavy Belle mohla být provedena zajímavěji. V podstatě z ní díky nerfu její střely, kdy místo odrážení do nekonečna se zastaví po třech odrazech, teď udělaly druhou Jessie. 

Balance Changes
Balance Changes
Foto: Coach Cory YT

Existujú v tejto mete nejaký príliš silní brawleri?

Křemílek: Rozhodně tam bude El Primo. A Belle je taky stále hodně hodně dobrá. Jo a samozřejmě nový Buzz je overpowered.

Aký balance change si chcel v update vidieť, ale nakoniec nebol?

Slayer: Chtěl jsem vidět nerf Crowa, jeho slow gadget je hrozně toxic.

Divi: Řekl bych, že by se měl Supercell zaměřit na balance slabších postav, už dlouhou dobu jsme neviděli v metě postavy jako je Shelly, Pam, Penny, Bo, Dynamike a další. Zdá se mi, že každý Balance Changes se týká pořád těch stejných postav a v metě se tak vždycky prostřídá pouze pár brawlerů. Totéž mi chybělo i v těchto Balance Changes. 

Lodon: Docela jsem chtěl a očekával buff Squeaka, protože patří mezi slabší brawlery a rád bych ho viděl v metě.

Myslíš, že sú niektorí brawleri po balance changoch overrated alebo naopak underrated? Ak áno, akí sú to?

Wex: Myslím si, že aktuálně overrated postava není. Ale u underrated je to opakem, zde bych zmínil dva brawlery a to Galea a Squeaka. Gale je teď dosti silný proti tankům, kteří dostali buff díky svému stunu i slowu (podle Star Power) a snad nikdo ho moc nehraje. Stejně tak moc nevidím někoho hrat Squeaka, který je podle mne na jednu stranu těžký, ale když se dobře zahraje, je to opravdu silná postava.

Lodon: Max. I když už nedominuje metě, pořád může být dobrá v mnoha kombinacích, což hodně lidí neví.

Máš nejaký tip pre čitateľov, čo sa týka používania mety?

Slayer: Hrajte všude tanky a budete mít trofeje zdarma. :D

Wex: Doporučuju sledovat zahraniční i lokální turnaje, kde top týmy berou převážně nejlepší kompozice na dané mapy.

Divi: Měli byste se naučit hrát dobře tanky. Pokud se je naučíte hrát hodně dobře, tak budete vyhrávat i nad naprostým counterem. Dále pak doporučuji, kvůli již zmíněným tankům, hrát Emz, taru nebo i Colette.

Lodon: Zkuste být kreativní a vymýšlet nové comba, protože tato meta je jedna z mála, která kreativitu dovoluje.

Zhodnoť prosím túto metu na škále od 1 do 10.

Wex: Tato meta je docela vtipná. El Primo se dá hrát všude a snad proti všemu. Kvůli tomu mi přijde meta nevyrovnaná a to se mi nelíbí a dal bych asi tak 4/10. Co se ale týče kompetitivní scény, kde je El Primo často v banu, tak už je to lepší a dal bych asi 8/10.

Slayer: 9/10, mega mě baví.

Křemílek: Jelikož tanky nerad hraju, tak dávám 5/10.

Divi: Kdyby nebylo Prima, tak dávám devět bodů. Nyní to ale bude 7.

Lodon: 10/10