Přejít k hlavnímu obsahu

Využijí nasazené týmy z druhého sledu změn u soupeřů a napíšou neskutečný příběh?

1. 7. 2021 | 20:30 Counter-Strike 2
Jediný den nás dělí od startu AORUS MČR Tour, na které poznáme druhý postupující celek na Vodafone MČR 2021. Mezi účastníky sice chybí první jistí postupující SINNERS Esports a také Entropiq Prague a Sampi.Tipsport, i přesto vás ale čeká špičkové domácí CS:GO. Díky spoustě změnám v sestavách je navíc vše naprosto otevřené!
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

DEFEATERS

DEFEATERS jsou na AORUS MČR Tour pátým nejvýše nasazeným týmem, jinak jde o dlouhodobě o celek, který balancuje na hraně širší elity a zbytku pole. Od letošního roku opět tato tradiční organizace nechybí v 1. Tipsport COOL lize, kde ale s pouhými pár záblesky skončila na posledním místě. Totéž platí o úvodní HAL3000 MČR Tour, kde sice DFS postoupili do mistrovské části, ale ve skupině už další výhru nezískali. AORUS MČR Tour ale může být jiná hlavně proto, že do ní DEFEATERS vstoupí s jinou sestavou. V původní pětici zůstali pouze Rutk0 a Abdel, největší posilou je pak navrátilec heikkoL, jehož AWP schopnosti mohou DFS táhnout vzhůru. Vzhledem k čerstvosti přestupů se však dá jen těžko odhadovat, jak si vůči silnější konkurenci mohou vést.

eEriness MARVO

V naprosto totožné pozici jako tým výše, je také seskupení eEriness MARVO. Shodou okolností je navíc fakt, že právě na trase těchto dvou týmů v tomto týdnu proběhl přestup dvou hráčů opačnými směry, sestavu eEriness rozšířili LuegDOCKSTAR, přičemž ztrátu heikkoLa by měl vynahradit navrátilec stinx, jeho příchod z DNE byl na scéně veřejným tajemstvím už nějakou chvíli. Z hlediska papírových šancí bychom ale eEriness MARVO postavili v predispozicích o něco výše – níže postavení než DEFEATERS jsou jen proto, že na HAL3000 MČR Tour nepostoupili do mistrovské části. V mnoha zápasech 1. Tipsport COOL ligy ale ukázali zajímavý potenciál i proti zvučnějším oponentům, který by mohl s novými posilami jen zesílit. Jen čas ale ukáže, jestli to může být pravda.

Zápasy rozřazovacího kola
Zápasy rozřazovacího kola
Zdroj: grafika PLAYzone

Universe

Tímhle se dostáváme k týmům, které využily situace, kdy dva z největších favoritů odřekli svou účast. Universe jsou v aktuální MČR klasifikaci na 9. pozici a tímhle turnajem by chtěli dát najevo, že letošní sestava má skutečný potenciál se probojovat mezi širší domácí špičku. Jarní HAL3000 MČR Tour týmu vůbec nevyšla, od té doby ale Universe nevyměnili jediného hráče, a i když neuspěli v baráži o postup do 1. Tipsport COOL ligy, tak v nižší soutěži se ukázali v dobrém světle. V úvodním zápase se utkají proti Fadee Gaming, proti kterým budou v roli favorita, a právě na základě tohoto jednoho zápasu se bude hodnotit, jestli bude tento víkend pro Universe úspěšný, nebo nikoliv. Ačkoliv mohou nebezpečně zamíchat kartami, na TOP 4 by je například tipl jen málokdo.

GLORE

Dostáváme se do samého závěru týmů, které si vysloužily přímou pozvánku. GLORE nejprve nevyšly kvalifikace, ale následným odhlášením je potěšili aktuálně rozpadlí Sampi.TipsportGLORE platí za největší kometu letošní sezóny, protože tento tým jste na úvodní HAL3000 MČR Tour v akci vidět nemohli. Jejich příběh se začal psát překvapivým postupem do 2. Tipsport COOL ligy, kde přemohli třeba tehdejší sestavu Winfinity, na což navázali suverénní základní částí a následnou úspěšnou baráží. Úspěch na druhém velkém turnaji sezóny se tedy jeví jako další krok, kde by měli hráči GLORE ukázat svůj potenciál před tím, než se v druhé polovině léta ukážou v 1. Tipsport COOL lize. Nejostřeji sledovaným hráčem bude SMK, který platí za jednoho z velkých talentů.

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.