Přejít k hlavnímu obsahu

To tu ještě nebylo! WePlay přichází s ligou pro akademie těch největších organizací

9. 7. 2021 | 07:00 Counter-Strike 2
Společnost WePlay si na letošní léto přichystala ligu, která bude tvořena pouze akademiemi. Zápisné mělo exkluzivní podmínku, a sice že tým musí být tvořen minimálně čtyřmi hráči, kteří jsou ve věku od 16 do 20 let. Mezi zapsanými týmy najdeme ty největší giganty dnešní doby.
Academy League
Academy League
Zdroj: WePlay

S poněkud jedinečnou ligou přišla na svět společnost WePlay. Jedná se o ligu pro akademie předních organizací, jenž se poperou o prize pool v hodnotě 100 000 dolarů. Velmi důležitým bodem je samotný koncept, který umožňuje účast pouze celkům s minimálně čtyřmi hráči ve věkovém rozmezí od 16 do 20 let. Turnaje se pak zúčastní celkem osm týmů rozdělených do dvou skupin po čtyřech, ze kterých postoupí tři týmy do play-off. Základní skupiny se budou hrát od 19. července až do 8. srpna v online prostředí, zatímco play-off se odehraje v Kyjevě ke konci srpna.

Mezi účastníky najdeme celky jako je NAVI Junior, Young Ninjas, mouz NXT nebo třeba Astralis Talent. K největším favoritům bezpochyby řadíme první dvě zmiňované akademie. Těm se již podařilo vychovat tři hráče, kteří nastoupili za hlavní tým, a díky tomu okusili hraní na nejvyšší možné úrovni. Z NAVI Junior je to Valeriy "⁠B1T⁠" Vakhovskiy a u Young Ninjas se jedná o Linuse "⁠LNZ⁠" Holtänga a Erika "⁠ztr⁠" Gustafssona.

Pro tak mladé hráče je tohle možnost okusit prostředí profesionálních turnajů a možnost vybudovat si jméno na mezinárodní scéně. „Budou zde mediální dny a rozhovory, kde se hráči budou moci rozvíjet jako jednotlivci. Obecně můžeme říct, že součástí turnaje budou všechno z Tier 1 CS:GO prostředí, a také všechny věci, na které si musí profesionální hráči v brzkém věku zvykat,“ řekl COO NAVI Aleksey Kucherov. Pokud WePlay jeho slovům dostojí, tak se rozhodně bude jednat o velmi zajímavý koncept turnaje, odkud si takto mladí hráči odnesou určitě mnoho cenných zkušeností.

Mezi zúčastněné týmy patří:

 Ukrajina NAVI Junior
 Švédsko Young Ninjas
 Evropa mouz NXT
 Dánsko 
Astralis Talent
 Německo BIG Academy
 Rusko VP.Prodigy
 Brazílie FURIA Academy
 World Fnatic Rising 
(zatím není známa sestava)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: weplay
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.