Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba vyhrává derby proti SINNERS a pojišťuje si tak první místo v základní části Mastercard Hitpoint Masters!

20. 7. 2021 | 17:50 League of Legends
Poslední kolo Mastercard Hitpoint Masters je za námi a my tak známe všechny postupující do play-off. Nakonec jsme se ještě dočkali momentálně největšího derby na domácí scéně mezi eSubou a SINNERS. Modrá krev ovšem tentokrát nedala svým protivníkům jedinou šanci a naprosto je zdemolovala.
eSuba vyhrává derby proti SINNERS!
eSuba vyhrává derby proti SINNERS!
Zdroj: Hitpoint

Většina letních části ve všech světových ligách se blíží ke svému konci a jinak tomu nemůže být ani u nás. Závěrečné kolo čekalo všechny borce v neděli odpoledne a v soubojích o postup do play-off rozhodně bylo na co se koukat. Největší pozornost na sebe ovšem strhl duel mezi eSubou a SINNERS. Bohužel duel o první místo byl trochu více jednostranný než jsme čekali.

Hra samotná byla docela vyrovnaná, tedy až do sedmnácté minuty, kdy přišel první velký souboj okolo draka, který vyšel parádně pro eSubu. Od té doby byli SINNERS doslova zmražení a nedokázali ve hře cokoliv udělat. Modrá krev tím pádem vyslala před play-off signál, že mají v plánu zničit kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. Dokážou si dojít pro další domácí titul?

Prvními dvěma týmy tabulky jsou tak eSuba a SINNERS, ale co ti další? Inside Games s pár změnami v sestavě skončili na třetím místě v tabulce a mají tak šanci na to někoho v play-off překvapit. Dále je to Dynamo Eclot, kteří v průběhu letního splitu ukázali svůj talent a v rámci možností konzistenci. Speciální zmínku si ovšem zaslouží tým Vikingekrig Esports, kteří z 0-5 startu dokázal udělat 7-7 skóre. Tím pádem jsou jednou z největších hrozeb pro naše elitní týmy.

Posledním týmem v play-off jsou překvapivě BRUTE, kteří dokázali těsně předehnat Dark Tigers a dostanou tak šanci na to ukázat, zda jsou schopni jim konkurovat. Bohužel se před vyřazovací částí budeme muset rozloučit s již zmíněnými Dark Tigers a Inaequalis. Play-off začíná již ve čtvrtek duelem Vikingekrig vs. BRUTE, takže se nezapomeňte zastavit a podpořit naše domácí talenty v jejich cestě za titulem. Celé play-off můžete sledovat na Twitch kanále Hitpointu a záznamy z jednotlivých zápasů pak na jejich YouTube.

Závěrečná tabulka Mastercard Hitpoint Masters
Závěrečná tabulka Mastercard Hitpoint Masters
Foto: Hitpoint
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.