Přejít k hlavnímu obsahu

Valve pořádá grafickou soutěž. Vítězové si rozeberou 1 milion dolarů

23. 7. 2021 | 08:31 Counter-Strike 2
Společnost Valve pořádá soutěž s milionovou odměnou. Ovšem tentokrát to není v žádné hře. Cílem je vybrat 10 originálních „skinů“ pro zbraně (v originále tzv. weapon finish), které budou inspirovány tématikou snů nebo nočních mur. Soutěž sama se tak ostatně jmenuje – „CS:GO Dreams & Nightmares Workshop Contest“.
CS:GO Dreams & Nightmares Workshop Contest
CS:GO Dreams & Nightmares Workshop Contest
Zdroj: Valve

Každý z deseti vítězů získá cenu v hodnotě 100 000 dolarů (tedy cca 2 177 000 Kč). Podmínky účasti nejsou nijak přísné, účastník nahraje svůj originální výtvor skrze CS:GO Workshop. Potřeba je mít neomezený Steam účet. Účastnit se mohou jak jednotlivci, tak týmy. 

Aby měli tvůrci lepší představu, co společnost hledá, byla spuštěna webová stránka, která je soutěži přímo věnovaná. Autoři zde mohou najít pro inspiraci typy „skinů“, ukázky tématiky snů a nočních můr, ale také důležité informace, jako jak se přihlásit. Umělci zároveň mají možnost diskutovat a spolupracovat na speciálním sub-fóru

„Spustili jsme Workshop na Steamu skoro před 10 lety v naději, že vytvoříme centralizovaný bod pro obsah vytvořený komunitou. Od té doby více než pět milionů content creatorů sdílelo a zveřejnilo přes 20 milionů nových itemů pro různé hry na Steamu a zpřístupnilo je milionům hráčů po celém světě. A, jak všichni, kdo hrají hry, včetně CS hráčů, ví – mnoho nejznámějších herních itemů, map a dalšího, bylo stvořeno právě členy této komunity. „Dreams & Nightmares Content Contest“ je navržen k další podpoře této komunity,“ uvedlo Valve.