Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch streamer uspořádal charitu, díky jejímu úspěchu ale dostal ban na Paypal a přišel o tisíce

28. 7. 2021 | 08:19 Twitch.tv
Bývalý profesionální hráč s přezdívkou Froste, který dříve působil v 100 Thieves, se vrhl na streamerskou dráhu. Před časem uspořádal charitativní stream, kde vybral neuvěřitelných 150 000 dolarů skrz Paypal. Účet na Paypalu mu byl ale zabanován a streamer přišel o více než polovinu.
Froste
Froste
Zdroj: Twitch

Subathony jsou na Twitchi poměrně častou událostí. Před časem jeden podobný uspořádal i streamer Ludwig, který dosáhl na rekordních 100 000 předplatitelů v jednu chvíli. Další streamer a bývalý profesionální hráč 100 Thieves s přezdívkou Froste se rozhodl pro podobný krok, akorát se šlechetnějším záměrem. Již delší dobu podporuje dětskou charitativní organizaci Gamer’s Outreach, které už věnoval spoustu peněz. V subathonu, který započal před skoro dvěma týdny, si stanovil vybrat 50 000 dolarů. Cíle dosáhl za tři dny díky svým fanouškům.

Rozhodl se dále ve streamu pokračovat a získat ještě víc. A snaha se vyplatila. Jeden z jeho diváků poslal masivní donate 95 000 dolarů. 21. července ale Froste napsal na Twitter, že mu Paypal zablokoval účet bez jediného slova. To by nebyl takový problém, přece jenom, ban by skončil. Froste ale zaznamenal, že se z jeho účtu odečetla ona masivní částka 95 tisíc. Na účtu mu tak zůstalo "jen" 64 tisíc dolarů.

Důvodem trestu byl "potencionální risk" a jeho účet byl permanentně zablokován, světlou stránkou ale je, že peníze budou na 3 měsíce drženy na Paypalu. Jeden z jeho diváků Frostemu sdělil, že ban nevyhodnocuje člověk, ale stroj.

Je jasné, že streamer své peníze dostane zpět a charitě je odevzdá. Do kdy to ale bude, to nikdo nemůže říct.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: streamer, BAN
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.