Přejít k hlavnímu obsahu

Organizace Gen.G je v problémech poté, co na její sídlo zaútočili naštvaní fanoušci

1. 8. 2021 | 16:05 Všechny hry
Profesionální esport je dost vrtkavý. Občas se stane, že i ti nejlepší udělají chybu a fanoušci jim to dají sežrat. Ať už online, nebo, jako v případě Gen.G, osobně. Na jejich centrálu v hlavním městě Jižní Koreje, Soulu, zaútočili naštvaní fanoušci poté, co esportový tým prohrál 2021 LCK Summer Split ve dvou hrách.
Sídlo organizace
Sídlo organizace
Zdroj: Gen.G Esports

Esportový tým Gen.G se potýká s dost velkými problémy. Nejen, že prohrál v 2021 LCK Summer Split, a to rovnou ve dvou hrách, ale ještě k tomu na jeho sídlo v jihokorejském Soulu útočí naštvaní fanoušci pravděpodobně kvůli prohrám. Organizace prý ale nabrala více členů ochranky a kontaktovala autority.

V prohlášení, které napsal COO společnosti Arnold Hur, se píše, že firma zaznamenala několik pokusů o vstup do budovy v Soulu. Podezřelí byli ozbrojení zbraněmi. Společnost prý ale již podnikla kroky k posílení bezpečnosti a ochránění jak hráčů, tak týmů okolo nich. Pro odlehčení situace Marino Lee, senior markeťák společnosti, napsal, že pokud chtějí fanoušci něco týmům doručit, ať se nejdříve ohlásí. 

Motivace útoku pořád není jasná. Můžeme ale předpokládat, že za to mohou právě nedávné prohry. Snad se tým a samotní fanoušci dají do kupy a předvedou nějaký pořádný výkon. 

Štítky: Gen.G
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.