Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga: Entropiq Prague i DEFEATERS se předvedli v dobrém světle

10. 8. 2021 | 22:54 Counter-Strike 2
Do druhého týdne 1. Tipsport COOL ligy jsme vstoupili dvojicí zápasů, ve kterých se představily všechny týmy, jež jsme dosud neměli tu šanci vidět. Konečně si naopak odpočinou ti, kteří se v úvodu soutěže nezastavili.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Nejvíce očekávaný tým, a hlavně obhájce prvenství z jara, jde do akce. Entropiq Prague si svoji letní premiéru užijí proti eEriness MARVO, pro jejichž novou sestavu půjde o premiérové vystoupení. Každý chce vykročit do základní části co nejstylověji, úvod ale jistě nabídne i určitou nervozitu. Tu minimálně v táboře profesionálů z týmu Entropiq potlačí fakt, že jsou společně na bootcampu, a to i když v současnosti nemají kouče. Důležitou premiéru si zažije také úplně nová pětice pod křídly DEFEATERS. Jejich soupeřem bude tým GLORE, který už by rád konečně převedl výkony v body do tabulky. Lepší příležitost už dost možná mít nebudou. Čtvrtým dnem soutěže vás budou provázet Greener, Miley a Bananides ve studiu, spolu s forjim a Joshuou za mikrofonem.

Entropiq Prague vs. eEriness MARVO
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
capseN  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika

Entropiq Prague

16:6
16:9

eEriness MARVO

 Česká republika replay
 Česká republika Lueg
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík

Tým Entropiq Prague vstupoval do zápasu jako jasný favorit, první mapa byla Mirage, kterou si vybrali eEriness MARVO. Začátek této mapy byl vyrovnaný a první polovina skončila 9:6 ve prospěch favorita turnaje. Po změně stran Entropiq Prague ukázal sílu na straně teroristů a bez ztráty kola uzavřel první mapu v poměru 16:6. Vítěz první mapy si následně zvolil Vertigo, které se pro eEriness MARVO nevyvíjelo vůbec dobře, trvalo osm kol než zaznamenali první výhru, i přesto tento tým dokázal ke konci hrací půle pár kol získat, čímž ukončil polovinu 11:4 ve prospěch EIQ. V druhé polovině začali vítězně hráči eEriness MARVO, ztráta ovšem byla příliš velká a i přes snahu o zdramatizování prohráli druhou mapu 16:9 ve prospěch EIQ. Nejlepším výkonem se prezentoval hráč capseN, který obě hry zaznamenal nejvíce killů.

GLORE vs. DEFEATERS
Shinkyy  Česká republika
StuFF  Slovensko
SMK  Slovensko
CABYEE  Slovensko
spexo  Slovensko

GLORE

10:16
20
:22

DEFEATERS

 Česká republika stinx
 Slovensko xperrience
 Česká republika Dytor
 Slovensko ​​​​​Filixos
 Česká republika azak

Ve druhém úterním večerním zápase vyzval tým GLORE celek DEFEATERS. První mapou bylo Inferno, přičemž do stavu 10:9 byla hra nerozhodná. V dalším kole vítěz první mapy zaznamenal báječný vstup, kdy první polovinu na T straně vyhráli v poměru 11:4, zdálo se tedy být rozhodnuto. Avšak GLORE se nevzdali a stejným poměrem v polovině srovnali na 15:15, šlo se tedy do prodloužení. V něm první série neukázala vítěze, nicméně v druhém prodloužení lepší nervy ukázal tým DEFEATERS, který ukončil sérii 2:0 ve svůj prospěch. Skvělým výkonem se prezentoval hráč stinx, který ovládl tabulku střelců. Slušným výkonem mu pak sekundoval jeho soupeř z týmu GLORE a to hráč SMK. Ani jeho výkon však jejich porážce nezabránil.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.