Přejít k hlavnímu obsahu

PCS 5 kvalifikace je tady! V jakých týmech se představí bývalí hráči Entropiq?

10. 8. 2021 | 10:00 PUBG: Battlegrounds
Poslední z velkých regionálních turnajů klepe na dveře. Které týmy se dokáží nejlépe připravit a postoupit do vytouženého grandfinále o čtvrt milionu amerických dolarů? A jaký český střelec má jistotu finále?
PCS 5
PCS 5
Zdroj: PUBG CORPORATION

Začíná poslední velký oficiální turnaj s přídělem PGC bodů. Po tomto turnaji budeme mít jasno o složení týmů na mistrovství světa v PUBG, ve hře jsou i všechny domácí týmy, vítěz PUBG Continental Series 5 má totiž jistou účast na šampionátu! Již teď navíc víme, že se ve finále PCS 5 představí český účastník. Přímou pozvánku do finále obdržela turecká organizace Digital Athletics, jejíž barvy hájí i český střelec Miloslav "PiXeL1K" Feik. Společnost jim dělají další přední evropské týmy, jako FaZe Clan, Virtus.pro nebo Team Liquid.

Přímé pozvánky v PCS 5
Přímé pozvánky v PCS 5
Zdroj: PUBG CORPORATION

Mezi registrovanými týmy v kvalifikaci ale samozřejmě nechybí ani české týmy. Největším favoritem na úspěch bude tým ENTERPRISE esports, za který střílí jANYY, Dedrix, Tixi a Grendys. Šance určitě můžeme dávat také Yikees v silném složení FreeKill, LukeeV, seniks a Duff. Spoustu českých hráčů nalezneme i v zahraničních týmech, zmínit můžeme například Marba v německém celku Epic Dudes.

Velkou zajímavostí je, že tři hráči nyní již bývalého týmu Entropiq nastoupí v jiných zahraničních týmech. Double se představí v týmu mForce Gaming, kde přímo nahrazuje dalšího českého hráče Klimsona, Hawki se představí v týmu GamerGoblins a Nowikk v týmu BLACK. RedgieBeardo jako jediný z této bývalé sestavy do turnaje nezasáhne, nejspíše zůstane věrný především kariéře streamera.

Kvalifikace pro region EU West, do kterého se řadí i CZ/SK scéna, proběhne 10. až 13. srpna. Hrací dny začínají vždy od 19:00, streamované hry v této fázi oficiálně nebudou, nicméně výsledky můžete najít na tomto odkaze. Z této kvalifikace vzejde 15 nejlepších týmů, ke kterým se přidá 9 pozvaných. Těchto 24 celků pak nastoupí v Regional Playoffs, ze kterého se tři nejlepší týmy dostanou až do vysněného grandfinále. Tato část je naplánovaná na víkend 20. až 22. srpna, přičemž by měla být pokrytá oficiálním anglickým komentářem. A o co se v tomto turnaji hraje? Kromě již výše zmíněných PGC bodů je ve hře i tučný prize pool v hodnotě 250 000 amerických dolarů, což dává jasně najevo, o jak velký turnaj jde. O dalším průběhu vás klasicky budeme informovat.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!