Přejít k hlavnímu obsahu

Špatná forma Cloud9 pokračuje, Evil Geniuses jsou na koni

10. 8. 2021 | 19:50 League of Legends
Minulý víkend nám přinesl první kolo play-off severoamerické ligy LCS, kde na sebe narazily Cloud proti Team Liquid a Evil Geniuses proti Dignitas. Většina týmů je v naprosto rozlišném rozpoložení a už teď můžeme říct, že se pravděpodobně dočkáme velice překvapivých týmů, které se podívají na Světový šampionát. Speciálně forma Cloud9 je tragická a jejich šance vypadají mizerně.
Dokážou EG projít až do finále?
Dokážou EG projít až do finále?
Zdroj: Riot Games

Jako první začneme u série Evil Geniuses proti Dignitas, protože byla v pořadí ta první a navíc oba týmy se nachází v daleko odlišné pozici. Mezitím co EG jsou už několik týdnů na vzestupu, tak u Dignitas se opět jako každý rok jedná spíše o pomalý pád před play-off a následně v něm. Ani neustále výměny junglerů nepomáhaly a DIG se tak stali jednoduchou kořistí pro první kolo.

Už od první hry bylo jasné, že tato série asi bude hodně jednostranná. EG dokázali první klání ukončit za 26. minut a ujali se tak vedení v sérii. Další hru sice dokázali Dignitas se štěstím vyhrávat, ale to bylo vše, co v tomto duelu dokázali předvést. Za stavu 1:1 přišla znovu naprostá dominance EG a závěrečná hra byla sice o něco těsnější, ale Dignitas přesto nestačili na své protivníky. Evil Geniuses tak čeká Freezova družina v 100 Thieves o postup do “semifinále” LCS.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Teď už k tomu zajímavějšímu duelu. Něco, co bychom kdysi nazvali možná finálovým zápasem, se stalo prvním kolem celého play-off. Cloud9 narazili na Team Liquid a je potřeba říct, že ani jeden z těchto týmů není ve své obvyklé formě. C9 skončili v základní části až na čtvrtém místě a TL dokonce o jedno místo hůře. Dá se tak očekávat, že jeden z těchto gigantů se pravděpodobně nepodívá na Světový šampionát. 

Team Liquid odstartovali celý tento duel dvěma výhrami a až ve třetí hře dokázali Cloud9 najít nějakou odpověď. Bohužel už pro ně bylo až moc pozdě a TL si v následující čtvrté hře s přehledem pojistili svůj postup do dalšího kola play-off za 28 minut. Pro Cloud9 sice play-off nekončí, ale čeká je podobný úkol, jaký minulý rok předvedli TSM, a to že musí vyhrát každou další sérii, jinak jsou eliminováni z boje o titul a hlavně z boje o Světový šampionát.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: lcs, Cloud9, team liquid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.