Přejít k hlavnímu obsahu

Další stopa Zaklínače na olympiádě. Soundtrack zazněl během gymnastického vystoupení

12. 8. 2021 | 07:06 Všechny hry
Letní olympijské hry v Tokiu již skončily, třetí díl videohry Zaklínače však ještě zvládl k jejich konci zazářit – konkrétně jeho soundtrack během gymnastického představení běloruského týmu.
Witcher 3
Witcher 3
Zdroj: CD Projekt Red

Videohry hrály letos v Tokiu důležitou roli. Nejprve už během slavnostní zahajovací ceremonie zazněla hudba z několika klasických japonských her jako Final Fantasy nebo Kingdom Hearts. Zaklínač se na olympiádě poprvé objevil, když střelkyně Vitalina Batsarashkina získala zlatou medaili s medailonem z této hry na krku. Její úspěch pak při návratu domů byl oslaven ruskou verzí písně „Toss A Coin To Your Witcher“ ze seriálové adaptace od Netflixu. 

Běloruský tým, dělající moderní gymnastiku, je očividně fanouškem Zaklínače 3. Jedno z jejich vystoupení bylo předvedeno při kompilaci skladeb z původního soundtracku ke hře, kterou složil Marcin Przybyłowicz. Představení zahrnovalo některé z více adrenalinových skladeb, takže výkon to byl skutečně akční a působivý. Záběry z představení se dostaly mezi přední příspěvky na zaklínačském Redditu, kde získaly takřka 20 tisíc upvotes (něco jako facebookové lajky). Ostatně podívejte se sami! 

Bohužel ani skvělý výběr hudby nestačil k tomu, aby běloruský tým dosáhl na medaili. Umístil se tak na 6. místě se skóre 38 300. Věříme, že už za nápad předvést vystoupení na videoherní soundtrack, by si umístění zasloužili alespoň z pohledu herních nadšenců. Je skvělé vidět, jak se jednotlivá odvětví postupně propojují a videohry se dostávají i na mainstreamové události obřích rozměrů, jako je právě olympiáda. Uvidíme, čeho se dočkáme příště.