Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Festival má za sebou první CZ/SK kvalifikaci, Sampi nebo eSuba neuspěli

16. 8. 2021 | 10:10 Counter-Strike 2
V4 Future Sports Festival bude pro české a slovenské týmy jednou z největších událostí roku. Nejdůležitější budou boje v 1. Tipsport COOL lize a na Mistrovství Slovenska, což jsou dvě přímé cesty do Maďarska, kromě toho ale každý může uspět složitější cestou skrze otevřené kvalifikace. Ta první se odehrála právě teď v sobotu.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: oficiální grafika

Prvním krůčkem na cestě do boje o více než 8 milionů korun je otevřená kvalifikace pro česko-slovenský region. Ty proběhnou dvě, z nichž ta první už je za námi a zúčastnilo se jí celkem 19 týmů. Z domácí špičky se přihlásila většina týmů, ale štěstí nezkusilo mnoho outsiderů. Jeden z nich ale dokráčel až ke kýženému postupu, což jen potvrzuje, že zkusit uspět může naprosto každý! 2. turnaj je na programu v sobotu, registrovat se můžete zde.

2. kvalifikace
2. kvalifikace
Zdroj: oficiální grafika

Teď už ale k průběhu samotné první kvalifikace, odkud to uzavřené části mohla postoupit jen nejlepší čtveřice. I tak to pro většinu týmů znamenalo, že stačí vyhrát pouze dvakrát, maximálně třikrát, což nezní vůbec nereálně. Když začneme v horní části pavouka, tak hned první postupující je ten nejpřekvapivější. Team InVision využil zaváhání Dark Tigers proti Fadee Gaming, a právě Fadee dokázal v boji o postup porazit 2:1. Nepříliš známá sestava tak bude mít jedinečnou šanci ukázat se na scéně. Druhé jméno z horní poloviny pavouka naopak překvapivé není, jde o sestavu ENTERPRISE esports, která jede na vítězné vlně ve všech možných soutěžích. Jejich cestu ale značně ulehčil fakt, že Entropiq Prague do turnaje nakonec nenastoupili. Jinak by se spolu utkali.

Spodní část pavouka jela také na vlně velkých překvapení, mnoho známých jmen totiž neuspělo a bude muset bojovat příští víkend. Krvežíznivým katem byla totiž sebranka Headhunters, což je hvězdná sestava aktuálně bez organizace, která v 2. Tipsport COOL lize střílí jako Cryptova. Pětice ve složení MAXX, zyored, fredi, KWERTZZ a suplicK nejprve porazila Sampi.Tipsport jasně 16:8 a posléze si ve třímapovém souboji vyšlápla i na eSubu. Čtvrtým postupujícím se stal jeden z týmu, který musel odehrát všechny tři zápasy, Dynamo Eclot ale nikdo nezastavil. Mezi poraženými ze spodní části bracketu najdeme také týmy jako NecroRaisers nebo Moops.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.