Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo naváže na české borce a postoupí na světový šampionát? TSM nezvládli duel s Liquid, Fnatic stále žijí

16. 8. 2021 | 11:34 League of Legends
Další víkend plný soubojů ve vyřazovacích částech nejvyšší evropské a severoamerické ligy je za námi a favorité se výrazně mění. Speciálně v zámoří jsme se dočkali jednoho z největších překvapení, když si Team Liquid bez větších problému poradil s TSM. V Evropě jsme mohli sledovat zápas o eliminaci mezi týmy Fnatic a Vitality.
Team Liquid
Team Liquid
Zdroj: Riot Games

Začneme u naší evropské LEC, kde na sebe ve spodním pavouku narazili Fnatic a Team Vitality. Fnatic šli do této série jako favorité, protože vsadit si na Vitality je jako házet si mincí a očekávat, co padne tentokrát. Nakonec celá série vypadala přesně takhle. Týmy si neustále střídaly v sérii výhody, až jsme se nakonec dočkali solidních pěti her, na které se trochu blíže podíváme.

Vitality už v první hře všechny překvapili, když dokázali své protivníky naprosto rozebrat. Ovšem od druhé hry se Fnatic probudili a dokázali si dvakrát bez větších problému poradit a dostali se tak na match point. Ten ovšem ve čtvrté partii promrhali a dočkali jsme se páté hry, která rozhodla o tom, kdo si sbalí kufry a pojede na hodně dlouhou dovolenou. 

Bohužel tak dopadli Vitality, kteří nedokázali v poslední hře nějak pořádně konkurovat a hlavně výrazné chyby samotných hráčů je poslaly domů. Fnatic tím pádem jdou dále a utkají se s Misfits o postup do zápasu proti G2 Esports, který určí posledního evropského zástupce na světový šampionát.

V předešlém zápase ještě Rogue dokázali udolat v dlouhé série právě Misfits a kvalifikovali se tak na Worlds. Ještě je ovšem čeká zbytek play-off, kde příští týden v sobotu od 17:00 narazí na MAD Lions. Repríza jarního finále slibuje skvělou podívanou a hlavně nervy drásající sérii, kterou rozhodne jakákoliv menší chyba.

Teď už do zámoří, kde na sebe v play-off LCS narazili dlouhodobí rivalové TSM a Team Liquid. TSM vyhráli základní část letního splitu, ale tahle série slibovala daleko lepší podívanou. Sám topař týmu TL Alphari před začátkem víkendu na svůj Twitter napsal, že porazí TSM 3:1. Jak už s odstupem času můžeme říct, tak by se tento Evropan uživil také jako věštec.

Team Liquid si přinesli svoji play-off formu a v prvních dvou hrách zdemolovali TSM. Ti dokázali ve třetí hře ještě vykřesat jiskřičku naděje, ale ta byla v následné čtvrté hře docela smutně uhašena. Individuální výkony byly na jiné úrovni v podání TL a navíc vypadali velice dobře připraveni i po strategické stránce. TSM si tak bude muset poradit se spodním pavoukem a Team Liquid čekají 100 Thieves pod vedením českého trenéra Freeze.

Stejně jako v Evropě, tak i tady předcházely tomuto velkému zápasu dva duely, ve kterých na sebe narazili Dignitas a Immortals, a následně Cloud9 proti Golden Guardians. Dá se říct, že oba týmy z prvního duelu už bojovaly jenom o čest, protože rozhodně nezvládnou konkurovat elitě. Immortals si odnesli pohodlnou výhru 3:0 a budou se chystat na těžký duel proti TSM. Cloud9 ve svém zápase také nechybovali a vymazali Golden Guardians 3:0. Příští týden je tak čeká klání proti Evil Geniuses, kteří vypadají v psychické nepohodě poté, co prohráli svůj duel proti 100 Thieves.

Štítky: fnatic, team liquid, TSM
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.