Přejít k hlavnímu obsahu

Obrovská euforie! SINNERS po fantastickém výkonu poráží třetí nejlepší tým světa

21. 8. 2021 | 16:58 Counter-Strike 2
SINNERS Esports překvapují celý svět a v prvním kole ESL Pro League S14 poráží hvězdný celek G2 Esports! Po vyhraném Vertigu sice přišla ledová sprcha v podobě prohraného Inferna, jenže Mirage už byla naprostá slast pro každého domácího fanouška. Naši střelci, kteří berou do tabulky skupiny B velmi cenné tři body, zcela jasně ukázali, že se s nimi musí počítat do boje o play-off!
SINNERS vs. G2 Esports
SINNERS vs. G2 Esports
Zdroj: ESL

SINNERS vstoupili do dlouho očekávané premiéry v Tier 1 prostředí. V prestižní ESL Pro League S14 získali po vítězství v ESEA Premier slot ve skupině B, ve které svůj úvodní zápas odehráli proti G2 Esports. Favorit byl jasný, jenže naši střelci šokovali celý svět. Třetí nejlepší tým světa po neskutečném výkonu porazili 2:1 a obstarali dosud největší překvapení turnaje!! Jak tento zápas, který se zapíše do historie našeho esportu, probíhal?

SINNERS si na úvod své premiéry zvolili podle očekávání Vertigo, na kterém chtěli svého favorizovaného soka co nejvíce potrápit. Na českých střelcích nebyla vidět nervozita, ba naopak. Za každou cenu chtěli s G2 držet krok, a to hned od začátku teroristické strany. Úvodní kola mapy sice prohráli, ale i díky vyhrané 1v1 situaci od beastika proti nexovi neztráceli - 2:2. NiKo a spol. se ale pak začali mírně vzdalovat, a to zejména díky dobrému držení béčkového situ, kam se SINNERS i po celou zbývající půlku mnohokrát neprodrali. Naději na obrat ale zprostředkoval NEOFRAG, jenž čtyřmi důležitými killy na rampě získal pro svůj tým cenný bodík - 4:8. První polovina však nakonec stejně skončila v neprospěch SINNERS 5:10. Nic ale nebylo ztracené.

Do druhé poloviny SINNERS vstupovali s jasným cílem - vyhrát pistole a začít stahovat. První úkol se nepovedl, ale ten druhý už ano! Vše nejdříve odstartovalo vyhrané kolo s oslabeným nákupem, kde zas a znova světu předvedl svou kvalitu NEOFRAG třemi skvělými fragy s Deaglem. Jeho kumpáni si pak pohlídali i následující dvě kola, ty s plnými nákupy soupeře ale na ně teprve čekaly. Za stavu 8:11 už to se ziskem bodu vypadalo bídně, jenže v nevýhodě 2v3 nejprve urval kill NEOFRAG, dvacetiletému talentu navíc udělal prostor beastik, aby pak 1v2 clutchem rozjásal všechny domácí fanoušky - 9:11 a SINNERS byli na koni. G2 pak v dalších kolech zkoušeli všemožné, nic jim však nevycházelo. Na B situ měl zavřeno ZEDKO, kterého skvěle doplňovali kamarádi SHOCK a oskarem, rampa a celý druhý site byl pak pod kontrolou zejména NEOFRAGA, jenž za celé Vertigo nakonec pobíral úžasných 33 killů, a šéfa beastika. Naši střelci si opravdu z evropského supertýmu dělali od začátku své CT strany s nadsázkou dobrý den, prohráli pouze zmíněné pistole a po šnůře jedenácti za sebou vyhraných kol brali vítězství 16:11! 

G2 Esports byli najednou pod psychickým nátlakem. Své zvolené Inferno totiž museli vyhrát, poněvadž potom by ztratili celou sérii proti týmu, který je v HLTV žebříčku o 20. míst pod nimi, což by bylo obrovským zklamáním. Začali dobře, opět získali pistole a tím i první tři kola. SINNERS ale nechtěli za bránící stranu ztrácet a hned svůj první nákup dokázali přeměnit v získání bodu. Podobně jako G2, i Češi si následně pohlídali zrádné slabé nákupy, ještě předtím navíc dokázali vybojovat i kolo proti dobrému arzenálu soupeře - 4:3. Bohužel, G2 ale následně ukázali svou sílu, které dopomohl zejména obávaný NiKo nejen s Deaglem, ale i AWP. Na jedno kolo se SINNERS ještě díky třem úderům do černého od famózního oskara zmohli, všechny zbývající už ale brali střelci v černobílém - 5:10.

V druhé půli pak SINNERS měli i velkou smůlu, což ukázalo hned první kolo, kdy huNter- v situaci 2v4 rozdal hlavy všem našim hráčům, kteří ale dělali vše poctivě, a pro svůj tým získal bod č.11. Po zvládnutém forcu od SINNERS pak navíc opět zaúřadovaly vylepšené pistole a stav byl za malou chvíli už 6:14. SHOCK svým následným 1v3 clutchem ještě nechtěl říct poslední slovo, Deagle JaCkze však připsal G2 matchpoint, který se po marné snaze hříšníků za malou chvíli proměnil ve vítězství 16:11.

Zajímavou bitvu prvního kola mezi favority a underdogy, kterou takto vyrovnanou čekal málokdo, rozhodla až nejhranější mapa Mirage. Až tady se SINNERS konečně podařilo prolomit kouzlo úvodního kola, první bod za CT stranu zařídil přesný beastik čtyřmi neomylnými zásahy do slabin nepřátele. V dalším kole pak hráči z liberecké organizace zastavili celkem kvalitní force, a ani s následným šetřením peněz od svého soka si nelámali hlavu - 3:0. Ku překvapení pak pokračovali v bodových žních i dál. Nejdříve bez nejmenších problémů odrazili útok na A střelbou ze všech stran, a pak i další eco - 5:0. Hříšníci byli na mušce prostě neomylní, G2 nedokázali najít recept na úspěch, což se čím dál více projevovalo i na skóre, kde už svítil stav 7:0!  A když pak beastik za stavu 8:0 sestřelil dva hráče v apartmánech, náskok už se posunul na neuvěřitelných 9 bodů. Kdo takovou parádu proti ostřílenému špičkovému celku mohl čekat? 

Vicemistr IEM Cologne sice následně trochu zabral, i tak si ale hříšníci do druhé půlky přinesli luxusní vedení 11:4. A i tam pokračovali v náporu, což ukázalo i další vyhrané pistolové kolo, které následně dokázali potvrdit - 13:4. Tady se zcela jasně psal neuvěřitelný scénář, v který před začátkem věřil málokdo - SINNERS to opravdu dokázali a poráží G2 Esports 2:1. Sice se ještě o výsledek museli trochu strachovat, nakonec to však utnuli za stavu 16:9!

Neuvěřitelné se tedy stalo skutečným a SINNERS berou obrovsky cenné tři body do tabulky skupiny B. Tato výhra nejenže postrašila všechny soupeře, ale zároveň také ukázala, že hříšníci patří ke světové elitě a svět si na to musí začít hodně rychle zvykat. Musí však ještě ukázat, že to nebyla jen náhoda, a to nejlépe teď už reálným postupem do play-off této elitní soutěže.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.