Přejít k hlavnímu obsahu

GLORE i eEriness MARVO potrápili favority, Entropiq Prague i eSuba ale nakonec vítězí

24. 8. 2021 | 17:30 Counter-Strike 2
Základní část 1. Tipsport COOL ligy se nám již dostala do své druhé poloviny, většina týmů má ale spoustu zápasů stále před sebou. Dnešní den ale bude soubojem dvou gigantů proti dvěma týmům z aktuálního dna tabulky.
1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Cesta za obhajobou se týmu Entropiq Prague mírně zamotala. Zatím sice ani jednou neprohráli, ale ve dvou ze tří svých dosavadních zápasů ztratili mapu, což byla na jaře věc absolutně nevídaná. Jestli teprve ladí formu, nebo se konkurence svou kvalitou blíží, na to je zatím příliš brzy. Spravit si chuť však budou chtít leckr a spol. právě dnes, kdy vyzvou GLORE. Ti mají po pěti zápasech bilanci s nulou na konci, ačkoliv v nejednom případě opravdu nepříjemně kousali. V podobné pozici budou také hráči eEriness MARVO ve druhém zápase dne, v němž vyzvou eSubu. Modrá krev vstoupila do ligy dvěma prohrami ze tří zápasů, takže nastal správný čas naplno zabrat, aby týmu s hvězdným blogg1sem náhodou neuteklo play-off. Připsat si plný počet bodů by jim hodně pomohlo. Celým tímhle programem vás provedou Kany, Miley, Bananides a huhy s Joshuou za mikrofonem.

Entropiq Prague vs. GLORE
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
capseN  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika

Entropiq Prague

12:16
19:15
16:12

GLORE

 Česká republika Shinkyy
 Slovensko StuFF
 Slovensko SMK
 Slovensko CABYEE
 Česká republika cr1nged

Takovou bitvu čekal asi málokdo. Ačkoliv GLORE nastoupili s hostem, tak se konečně předvedli v takové síle, jaká se od nich očekávala. Na úvodní mapě Overpass dokázali dotáhnout koncovku a šli překvapivě do vedení. Dust 2 je sice doménou Entropiq Prague, ale tentokrát to tak úplně neplatilo. Nebýt capseNa a jeho důležitých clutchů nebo třeba ace, tak by se zápas nedostal dost možná ani do prodloužení, kde EIQ vše zakončili. Vyrovnaný byl také rozhodující Ancient, který sedí oběma týmům, za delší konec ale tahali hráči Entropiq, kteří sice ztratili bod, ale připisují si čtvrtou výhru na konto. Klobouk dolů ale za výkon GLORE, který bohužel možná přichází pozdě.

eSuba vs. eEriness MARVO
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
twist  Česká republika
Pechyn  Česká republika
sAvana  Slovensko

eSuba

16:5
8:16
16:12

eEriness MARVO

 Česká republika replay
 Česká republika Lueg
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík

Dnes opravdu nebylo favoritům souzeno vyhrát za tři body. eSuba přitom svoji jízdu odstartovala na mapě soupeře v neskutečném tempu, eEriness MARVO neměli na palebnou sílu eSubáků absolutně jak reagovat. Výsledek 16:5 byl opravdovou rychlovkou a přesným opakem první BO3. Na druhé mapě se však karta obrátila a eEriness úvodní stranu 8:7 dokázali proměnit ve výhru 16:8, a tím pádem zisk svého prvního bodu v sezóně. Rozhodnout se mělo na Mirage, kde to dlouho byla přetahovaná obou celků, v závěru ale eSuba zařadila vyšší rychlostní stupeň a sérií devíti povětšinou opravdu rychlých kol nakonec zvítězila. Další ztráta bodu ale zabolí.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.