Přejít k hlavnímu obsahu

Netflix má na své polské platformě nově i mobilní hry

3. 9. 2021 | 13:20 Všechny hry Lifestyle
S příchodem července jsme se dozvěděli, že společnost Netflix plánuje streamování videoher přímo na své platformě. Nyní, ke konci srpna to vypadá, že Netflix zahájil svoji cestu ke splnění slíbeného cíle právě v Polsku, kde přidal na svoji platformu mobilní hry. Mobilní hry jsou prozatím v testovací fázi a pokud půjde vše podle plánu, mohli by tento prvek pustit do světa.
Netflix přidává mobilní hry na svoji platformu
Netflix přidává mobilní hry na svoji platformu
Zdroj: Netflix

O letních prázdninách psal Netflix celou sérii tweetů na téma nových cílů, které mají do následujících měsíců. Nechyběla ani zmínka o streamování mobilních her a jejich samotné přidání. Zmínka se stává realitou, jelikož Netflix před pár dny přidal na svoji platformu prozatím dvě hry, zatím však pouze v Polském regionu a my věříme, že pokud půjde všechno jak má, vypustí tuto novinku po celém světě.

"Hry vnímáme jako další novou kategorii obsahu, podobně jako jsme expandovali do oblasti původních filmů, animace a neskriptové televize. Zpočátku se zaměříme především na hry pro mobilní zařízení, neříkáme však, že to bude naše konečná zastávka," píše Netflix ve své tweetovací sérii.

Jeho první hry jsou "Stranger Things: 1984" a "Stranger Things 3", které se dají zatím hrát pouze na Netflixu přes Android. Hry budou součástí předplatného bez navýšení ceny, v dopisu adresovaného akcionářům dále stojí, že krok k mobilním hrám je pouze začátek.

Z obrázků, které Netflix na svůj Twitter účet vložil vyplývá, že se zaměřuje spíše na spojování jména společnosti s hraním her, než s technologiemi, které tento cíl zprostředkovávají. Netflix zatím neuvedl, zda jeho mobilní hry budou nakonec dostupné i mimo Polsko, pokud však jeho první test proběhne v pořádku, zcela jistě se můžeme těšit na streamovací služby a videohry. 

Co se času stráveného u obrazovky týče, za hlavní soupeře Netflixu se považuje zejména YouTube, Epic Games a sociální síť TikTok.

Zdroj: Gamebyte.com
Štítky: Netflix