Přejít k hlavnímu obsahu

Kauza spojená s Jessem McCreem zapříčiní přejmenování oblíbené postavy ve hře

3. 9. 2021 | 11:00 Overwatch Lifestyle
Blizzard v nedávných dnech potvrdil, že postava McCree z Overwatch bude přejmenována. V budoucnu již postavy nebudou nést symbolické jméno po zaměstnancích, nýbrž ponesou název pravé hodnoty hry Overwatch. Společnosti je jasné, že si na další podobné přešlapy musí dávat pozor, takže šanci výskytu musí zredukovat na minimum.
Blizzard se rozhodl změnit jméno hrdiny McCree
Blizzard se rozhodl změnit jméno hrdiny McCree
Zdroj: Blizzard

Blizzard před pár dny konečně oznámil, že postava McCree ze hry Overwatch bude po obrovském protestu komunity Overwatch přejmenována. Důvodem je, že bývalý zaměstnanec Jesse McCree, podle kterého dostala postava pojmenování, byl shledán vinným z diskriminace a sexuálního obtěžování. Zpráva o obvinění se objevila jen několik dní poté, co byla společnost Blizzard obviněna z potlačení jejich vyšetřování a za údajné skartování dokumentů.

Blizzard na svém Twitteru poznamenal, že je nezbytně nutné změnit jméno hrdiny na něco, co lépe vyjadřuje, co Overwatch přesně znamená poté, co se jejich hlavní zásadou stalo rčení: "Inkluzivita, spravedlnost a naděje jsou stavebními kameny pro lepší budoucnost."

Společnost dále oznámila, že změna bude trvat trochu déle, aby ji zavedli správným způsobem. Postava McCree by totiž měla být klíčovou součástí nové nadcházející příběhové linie, která bude spuštěna v září. Skutečné změny tedy zahrnují hlasové záznamy hrdinů, změnu sprejů, skinů, map, textu, interakci postav a mnoho dalšího.

Blizzard poznamenal, že všechny nadcházející změny zpomalí jejich budoucí příběhové linie, jelikož do nich chtějí novou změnu taktéž vložit. Místo příběhové linie tedy v září spustí novou FFA mapu. Zpoždění opravdu nemohlo přijít v horší dobu, jelikož fanoušci čekají na novou příběhovou linií už delší dobu.

Postava McCree ze hry Overwatch
Postava McCree ze hry Overwatch
Foto: Blizzard
Zdroj: ginx.tv